Baby geboren? Doe het lekker rustig aan

Baby geboren? Doe het lekker rustig aan

Hoera! De baby is geboren! Hoewel dit een periode is van heel veel vreugde, liefde en genot, is het ook een periode van slapeloosheid, drukte en vermoeidheid. Maar ja, wanneer je een baby krijgt zit je natuurlijk volledig op een roze wolk en wil je niks anders doen dan met je kindje zijn. Het is dan ook belangrijk om het in deze begin periode lekker rustig aan te doen, en niet jezelf druk te maken om van alles en nog wat.

Neem je tijd

Zijn er nog allemaal dingen die je de hele tijd moet doen? Moet je nog geboortekaartjes sturen? Het huis opruimen? Heb je een afspraak staan maar heb je hier eigenlijk helemaal geen tijd voor? Het is belangrijk om in deze tijd lekker rustig aan te doen en alleen de dingen te doen die op dat moment belangrijk zijn. Het sturen van de geboortekaarten kan ook volgende week. Je kunt die ene afspraak best verzetten. Is het huis een rommel? Dat komt ook wel weer goed. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig.

Hulp inschakelen is oké

Heb je de mogelijkheid om iemand bij jou in de buurt om hulp te kunnen vragen? Een broer, zus, vader, moeder, vriendin, buurman, wat dan ook? Als je deze mogelijkheid hebt, is dat zeker ook aan te raden. Als er iemand is die bijvoorbeeld een keertje voor jou en je eventuele partner kookt, de was doet, een beetje de woonkamer aan kant maakt of de afwas doet scheelt dat je al heel veel. En dat is ongetwijfeld erg fijn! Maar maak je geen zorgen – mensen bieden dit al snel uit zichzelf aan, en je hoeft er dus niet bij iedereen om te vragen. Maar heb je wel hulp nodig en moet je hier iemand om vragen? Dat is ook helemaal oké!

Geniet van je tijd

Tenzij je een stay-at-home mom bent, komt er ook weer een periode aan dat je weer moet beginnen met werk. Dat kan aan het begin erg lastig zijn, zowel de combinatie van het werkleven en het moederleven en het ‘achterlaten’ van je kindje. Het is belangrijk om te onthouden dat het oké is om hier moeite mee te hebben, maar natuurlijk kun je zo veel mogelijk genieten van de tijd dat je nog wel 24/7 bij je kindje kan zijn. En zeker als je dan straks wel weer aan het werk bent, wordt het extra fijn en extra genieten als je weer thuis bent.