De logistiek van uw bedrijf stroomlijnen

De logistiek van uw bedrijf stroomlijnen

Tegenwoordig gaat zoveel via het internet dat het wel lijkt alsof niks meer fysiek bestaat. We zitten dagelijks bovenal op onze smartphones en laptops te werken en zaken te regelen. Er zijn steeds meer bedrijven die voornamelijk diensten online leveren. 

Sommige bedrijven hebben alleen nog maar een kantoorruimte nodig, andere bedrijven zijn volledig online. Maar toch is dit nog altijd niet de realiteit voor bedrijven die fysieke producten leveren. Die hebben een kantoor, productieketen en natuurlijk ook een logistieke branche. In dit artikel bespreken we hoe u de logistiek van uw bedrijf beter kunt stroomlijnen en organiseren.

Logistieke onzekerheid

Bedrijven met een logistieke tak binnen het bedrijf weten dat er veel onzekerheid kan bestaan wanneer er een ruim wagenpark op de weg rijdt die uw producten rondrijden. Dan wilt u natuurlijk wel weten waar en wanneer een voertuig binnen uw wagenpark zich bevindt, om zo logistieke catastrofes te voorkomen. Wanneer de logistiek van uw bedrijf inefficiënt loopt dan zal dit voor veel problemen zorgen. 

De mogelijkheid om geld te verliezen, stress en bovenal ontevreden klanten krijgen wanneer  producten of diensten niet tijdig worden geleverd is niet iets waar u op zit te wachten. Toch is het niet gemakkelijk om uw wagenpark te stroomlijnen. In een kantoorruimte kunnen managers toezicht houden op werknemers. Bij een wagenpark managen werkt dit natuurlijk heel anders.  Of toch niet?

Geavanceerde GPS-wagenpark software

Een van de meest effectieve manieren om de auto’s en/of vrachtwagens die op de weg zijn te kunnen managen vanaf een kantoorlocatie staat beter bekend als: fleet management software. Deze software is in de afgelopen jaren veel in ontwikkeling geweest en is uiterst effectief. De software biedt verscheidene functies die we in dit bericht bespreken.

Het doel van fleet management software is het verbeteren van de productiviteit en effectiviteit van uw chauffeurs en tegelijkertijd mogelijke problemen en verstoringen van het logistiek proces sneller op te lossen. 

De hardware die in uw bedrijfswagens wordt geïnstalleerd is een auto GPS tracker. Het apparaat zal de locatie van het voertuig near-realtime doorspelen naar de computers op kantoor. Daarnaast biedt de software nog veel meer mogelijkheden.

Eenvoudige en krachtige oplossingen

Maar behalve weten waar uw voertuigen zich bevinden zijn er nog vele andere handige functies die deze software met zich meebrengt. De management software kan gemakkelijk de agenda’s van de chauffeurs bijwerken via drag-and-drop, geeft live notificaties als bepaalde taken langer duren dan verwacht en levert live push-berichten naar de monteurs, zodat ze direct weten waar er wat aan de hand is. Zo kunnen de monteurs hun kostbare tijd beter en efficiënter gebruiken!

Ook helpt de software met het besparen van kosten op het gebied van brandstofgebruik. Wanneer u vele verschillende voertuigen op de weg heeft is het logisch dat uw bedrijf maandelijks best wat brandstofkosten heeft. Fleet management software geeft precieze informatie over het brandstofverbruik van uw voertuigen, het rijgedrag en de manieren waarop uw chauffeurs dit brandstofverbruik kunt verbeteren. Dit kan de brandstofkosten aanzienlijk verminderen. Fleet management software dat gebruik maakt van een auto GPS tracker is dan ook een investering die zichzelf terug betaalt!