De voordelen van een vaste baan

De voordelen van een vaste baan

De werkcultuur lijkt in de afgelopen jaren flink te zijn veranderd. In het verleden was het heel normaal om voor het grootste deel van je carrière een vaste baan te hebben bij hetzelfde bedrijf. Jou zou dan binnen dit grote bedrijf carrière maken en uiteindelijk met pensioen gaan. Tegenwoordig wisselen mensen veel vaker van baan. Ze gaan na een paar jaar of zelf na een aantal maanden weer weg voor iets beters. Daarnaast werken steeds meer mensen flexibel of parttime. Maar bovenal zijn er ook steeds meer mensen die dromen over het beginnen van een eigen bedrijfje. Entrepreneur zijn wordt tegenwoordig heel erg gevierd. Maar waarom is dit eigenlijk zo. Iedereen wil entrepreneur zijn maar er zijn ook vele nadelen aan. In dit artikel bespreken we de voordelen van een vaste baan.

Zekerheid

Wanneer je ervoor kiest om een vaste baan te nemen krijg je vaak een stuk meer zekerheid dan wanneer je zelf een bedrijfje begint. Met een vast contract krijg je gewoon betaald en ben je ook beschermd tegen ontslag op onjuiste gronden. Je zult zeker zijn van een goed inkomen. Wanneer je een eigen bedrijf begint heb je niet zulke zekerheden. Je zult genoodzaakt zijn om winst te maken en je kunt natuurlijk ook verlies draaien. Zeker de eerste jaren dat je een eigen bedrijf begint zul je ontzettend hard moeten werken en zul je waarschijnlijk veel stress ervaren.

Klaar met werken

Een ander voordeel aan een vaste baan is dat je meer duidelijkheid hebt in wanneer je klaar bent met werken. Je werkt waarschijnlijk van negen tot vijf en zult daarna vrij hebben en in het weekend ook vrij zijn. En als je vrij bent, ben je ook echt vrij en kun je relaxen. Wanneer je een eigen bedrijf hebt zul je altijd meer te doen hebben. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je nooit klaar bent met je werk.

Extra voordelen

Er hangen ook veel extra voordelen vast aan het hebben van een vaste baan. Naast het salaris wat je verdiend krijg je mogelijk een auto, een telefoon abonnement, een 13e maand etc. Dit zijn allemaal extra inkomsten die je zelf zult moeten betalen als je een eigen bedrijfje begint. Daarnaast moet je bij een eigen bedrijfje natuurlijk ook heel erg op letten met de administratie en de belasting. Bij je loonstrook wordt de belasting er al afgehaald dus dan heb je er minder last van.