E-bike kopen: welke past bij jou?

E-bike kopen: welke past bij jou?

Het kan je niet ontgaan zijn, de e-bike verovert Nederland. En dat is geen wonder want de e-bike maakt fietsen weer bereikbaar voor heel veel mensen. Ook als je een wat minder goede conditie hebt, kun je nu toch de fiets pakken om bijvoorbeeld naar je werk te gaan. De elektrische hulpmotor zorgt ervoor dat je zonder veel moeite en niet verfomfaaid aankomt. Er zijn heel veel soorten e-bikes. Ga je een e-bike kopen dan is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt want zo’n fiets is een hele investering. Daarom is het belangrijk dat je van te voren al nagaat waarvoor je hem gaat gebruiken. Ga je er bijvoorbeeld vooral mee naar je werk, met je zware aktetas achterop? Rijd je vooral door de stad met veel remmen, stoppen en bochten of ga je de fiets gebruiken als toerfiets waarbij je uren achtereen op hetzelfde tempo door fietst? Gaan er kinderen mee op de fiets of draag de e-bike alleen jou? Dat soort zaken bepalen namelijk het soort fiets dat je het beste kan kopen. Want zoals gezegd is de keuze enorm.

E-bike kopen: ruime keuze

Met je puntenlijstje kun je al een selectie maken van wat jij wil. Je hebt namelijk lichte, wendbare stadsfietsen voor de korte ritten, maar ook transportfietsen met zware frames voor de bagage die je mee wilt nemen. Of je kiest een moederfiets of zelfs een mountainbike. Het maakt niets uit, als het maar een fiets is die bij jouw levenswijze past. Daar moet je dus goed over nadenken. En natuurlijk maak je een proefrit om echt even te weten hoe de fiets zit en fietst. Zelf zoek ik altijd de recensies op over de fietsen die ik op het oog heb en dan vergelijk ik die met elkaar. Uit de recensies haal ik vaak wel hoe mensen leven en dan kan ik bekijken of ik die fiets op dezelfde manier zal gaan gebruiken. Dan weet ik ongeveer wat ik kan verwachten en dat maakt een e-bike kopen weer wat makkelijker.

En fietsen maar

Heb je eenmaal een e-bike gekocht dan heb je vaak ook nog een tijdlang service van de verkoper te goed. Maak daar gebruik van en sla de onderhoudsbeurten niet over. Zo gaat je mooie, nieuwe e-bike langer mee. En heb je dan eenmaal in huis? Dan kun je natuurlijk gaan en staan waar je wilt. Fietsen maar, je merkt al gauw dat zo’n e-bike onmisbaar is.