Heimwee naar de zomer? Zo los je dat op!

Heimwee naar de zomer? Zo los je dat op!

Wat is jouw favoriete seizoen? Bij de meeste Nederlanders is dat de zomer. Dit is de periode waarin de dagen het langst duren, en we de meeste tijd buiten doorbrengen. Alleen al door het zonlicht dat we daardoor tot ons kunnen nemen voelen we ons vanzelf vrolijker. Maar dit is ook het seizoen van de zomervakantie, de langste break die we vaak in een jaar hebben. De tijd van de zon, van de terrasjes, van de spontane BBQ’s en de tuinfeestjes. Van de festivals, van de uitbundig bloeiende bloemen en de dagjes weg. Niet zo gek dus dat menigeen even moet slikken wanneer de zomer er weer op zit. Wanneer de zon weer steeds eerder ondergaat, de blaadjes van de bomen beginnen te vallen en het weer uit is met de zomerse pret. Heimwee naar de zomer, we hebben er allemaal wel eens last van. En al haalt het het niet bij ‘the real thing’, deze tips kunnen je wel helpen met deze heimwee om te gaan.

Eet en drink wat je normaal in de zomer kiest

Een goede manier om dat zomerse gevoel wat langer vast te houden, of om je er ook in de winter of lente weer op te verheugen, is door te eten en drinken wat je normaal in de zomer neemt. Laat die stevige rode wijn eens staan, en kies voor een fruitige rose wijn. Je zal zien dat je humeur meteen weer een beetje zomers wordt. Ook gerechten bereiden uit je favoriete vakantieland is een goede manier om de heimwee een beetje te temperen. Een lekkere paella of een prima pasta nemen je in gedachten weer even mee naar de middellandse zee. Haal lekker die Spaanse rode wijn in huis, kook zonnige gerechten, dan kom je de rest van het jaar ook wel door.

Boek alvast je volgende vakantie

Kun je niet wachten tot het weer zomer is, en je weer op een zonnige vakantie kan? Boek hem dan alvast! De meeste mensen doen dat niet voor niets al in december, juist de periode waarin de dagen zo kort en donker zijn. Zodra die zomervakantie geboekt is, kun je je erop gaan verheugen. Alvast een beetje in de stemming komen, langzaam maar zeker af gaan tellen. En dat voelt fijn, de wetenschap dat de zomer er écht weer een keer aan zit te komen.

Boots de zomer binnenshuis een beetje na

Wil je het hele jaar een zomerse sfeer om je heen, dan kun je ook je woonkamer wat zomerser inrichten. Nee, daar heb je niet meteen palmbomen voor nodig. Een beachhouse stijl is ook een prima idee, en wat minder schreeuwerig bovendien. Of wat dacht je van een paar mooie, tropische planten in je interieur? Zo is de zomer nooit ver weg!