Maak de tuin nu eens écht het verlengstuk van jouw huis

Maak de tuin nu eens écht het verlengstuk van jouw huis

In huis maak je het volledig naar wens. Gelukkig besteden we steeds meer aandacht aan de inrichting en kan wat dat betreft ook maatwerk geleverd worden. Gek genoeg was er lange tijd veel minder aandacht voor de tuin. Hoe anders is dat nu. De tuin is echt het verlengstuk geworden van ons huis en buiten maken we het net zo gezellig als binnen. Dat geldt zeker ook voor de verlichting die we kiezen.

Steeds meer mensen kiezen voor een gezellige overkapping

Het verlengstuk van je huis dus. Dat is precies de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een overkapping, meteen aan het huis. Kwestie van de schuifdeuren openen en je bent buiten, maar toch ook weer een beetje binnen. Onder een overkapping kun je nog langer genieten van de zomerdagen en hoef je niet meteen naar binnen te sprinten als er enkele regendruppels naar beneden komen. Kortom, zeker aan te raden om hier in voldoende mate aandacht aan te besteden.

Zo struikel je niet over de rommel die in de tuin ligt

Om het buiten echt gezellig te maken ga je naar de winkel om tuinverlichting kopen. Dan wordt het pas echt gezellig. Een lampje over de schutting, een grondspot om bepaalde elementen uit te lichten in de tuin en functioneel licht onder de overkapping. Het is allemaal mogelijk tegenwoordig. Het is ook handig om bijvoorbeeld enkele bewegingssensoren in combinatie met licht te kiezen. Moet je ‘s avonds eens naar buiten om bijvoorbeeld de vuilnis aan de weg te zetten, dan is het wel handig dat je weet waar je loopt en dat je niet over allerlei rommel struikelt. 

Buitenverlichting aanleggen is tegenwoordig niet meer moeilijk 

Buitenverlichting aanleggen is tegenwoordig niet moeilijk. Je kunt met tal van verschillende systemen werken. Handig is bijvoorbeeld het werken met een in-lite kabel als onderdeel van een laagspanningssysteem. Met een transformator zet je stroom van 230 volt om naar 12 volt. De in-lite kabel die je vervolgens aansluit op de transformator worden vervolgens gevoed met laagspanning. En werken met 12 volt is ongevaarlijk. Ideaal dus om te werken met dergelijk in-lite kabels. 

Tuinverlichting kan echt het verschil maken

Een vijver, planten, een overkapping en vooral leuke mensen om je heen. Met niet al te veel moeite kun je het buiten minstens zo gezellig maken in de tuin als dat je binnen gewend bent. Verlichting kan echt het verschil maken in dat opzicht. Bespaar daar niet op. Het is de investering altijd meer dan waard.