Aantal inbraken neemt toe. Wees veilig met een mistmachine in huis

Aantal inbraken neemt toe. Wees veilig met een mistmachine in huis

Al jarenlang komt het voor dat er inbraken plaatsvinden in Nederland. De meeste inbraken zijn in kleinere gemeente en dorpen maar ook ik grote steden komen inbraken voor. Grote steden hebben dan weer meer last van misdaad zoals zakkenrollers. Nu de corona maatregelen beginnen te versoepelen en Nederland weer naar werk mag gaan de inbrekers ook weer aan het werk. Want als jij niet thuis bent kunnen de inbrekers aan de slag. Gelukkig is er de mistgeneratoren een geweldige oplossing tegen inbrekers. Meer hierover later in dit artikel.

Meer woninginbraken na versoepeling corona maatregelen

Uit cijfers van de politie bleek dat het aantal woninginbraken tijdens de coronacrisis was gehalveerd, meldt De Telegraaf. In april werd er 1383 keer aangifte gedaan, terwijl dat een jaar eerder 2760 keer was. In mei waren het 1353 gevallen ten opzichte van 2700 in 2019. Normaal gesproken ligt het aantal woninginbraken rond deze tijd op 600 per week. Op dat niveau zitten we dus nog niet. "Maar ik verwacht dat het alleen nog maar zal toenemen, zodat we eind juni mogelijk alweer boven de 2000 inbraken zitten", waarschuwt Van der Velden. "Dan keren we bijna terug op het normale niveau in juni van 2500." Volgens Coen Staal, voorzitter van Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken, willen inbrekers momenteel een inhaalslag maken. "De dieven hebben geen tegemoetkoming voor de afgelopen mindere periode gekregen."

Wekelijkse inbraken

In de eerste weken van juni waren er wekelijks 450 meldingen van inbraken, terwijl het een maand eerder nog om 350 gevallen ging. Volgens de Nationale Politie is de stijging makkelijk te verklaren. "Mensen gaan weer vaker naar hun werk en trekken er meer op uit", zegt projectleider woninginbraak Sybren van der Velden. "Inbrekers willen nu eenmaal niet gesnapt worden en slaan vooral toe als er niemand thuis is."

Inbreker verblinden met mistbeveiliging

De perfecte oplossing om het leven van een inbreker moeilijker te maken is mistbeveiliging. Dankzij deze techniek krijgt de inbreker een enorme hoeveelheid mist in zijn gezicht en in de ruimte. Hierdoor kan de inbreker helemaal niks meer zien. De miste blijft een tijd hangen waardoor de politie direct kan reageren op het aangesloten alarm.