Bouwvakkers in huis, hoe ga ik hiermee om?

Bouwvakkers in huis, hoe ga ik hiermee om?

Mijn zolder wordt momenteel verbouwd. Het kabaal begint rond 9 uur 's ochtends, en rond een uur of 4 kan ik weer rustig op de bank zitten zonder oordoppen. Ik denk dat ik niet de enige ben die verbouwingen haat. Het kabaal, de rommel, je spullen die je niet kan vinden en het niet thuis voelen in je eigen huis. Daarbij ben ik best graag op mezelf, en moest ik best wel wennen aan het idee dat de bouwvakkers over de vloer komen. Begrijp me niet verkeerd, ze doen hun werk uitstekend. Ik wist op het begin gewoon niet zo goed wat ik ermee aan moest. Ik deel graag de tips met jullie, die ik zelf van een vriendin kreeg.

Voorbereiding

Zorg dat je alles op orde hebt. Maak de ruimte alvast leeg, zodat de bouwvakkers overal goed bij kunnen en een goed overzicht hebben. Plak eventueel de ruimtes die je stofvrij wilt houden, zelf alvast af met plastic. Dit zal zeker gewaardeerd worden, omdat dit heel veel tijd scheelt voor hen. Het belangrijkste: een afvalcontainer huren. Dit is niet alleen voor de bouwvakkers ideaal, ook jij zorgt er hiermee voor dat de troep niet in je huis blijft liggen. Ikzelf heb mijn afvalcontainer op afval.nl besteld. De container wordt echt super snel geleverd, en alle kosten zijn in één prijs berekend. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Je kunt eenvoudig via iDeal betalen en bent wel 4 weken huurvrij. Voor mij is deze samenwerking heel goed verlopen.

Ontmoeting

Dit vond ik spannend. Het idee wat ik bij bouwvakkers heb is misschien wat oppervlakkig. Onnodig vooroordeel natuurlijk. Ga er nuchter in. Zorg dat je de koffie klaar hebt staan, met eventueel een croissant of een koek. Maak een klein praatje en leg vooral goed uit wat de bedoeling is. Met duidelijkheid vooraf, komen ze een heel stuk verder dan wanneer je steeds tussendoor komt vertellen wat er eigenlijk anders moet. Laat ze nadat je alles hebt laten zien meteen hun gang gaan. Blijf niet op een afstandje staan kijken. Dit kan ervoor zorgen dat ze zich opgelaten voelen.

Achtergrond

Je op de achtergrond houden is niet alleen voor de bouwvakkers, maar ook voor jou zelf heel fijn. Zorg dat er misschien iets van lunch klaarstaat, of lunch eventueel mee als de klik goed is. Maar blijf verder vooral lekker je eigen ding doen. Zo heb je zelf ook minder last van de hectische periode. Je zal zien dat het helemaal goed komt, zelfs als je het niet constant in de gaten houdt.