Campingtafels, barbecues en insectenspray: deze spullen mogen niet ontbreken op kampeervakantie

Campingtafels, barbecues en insectenspray: deze spullen mogen niet ontbreken op kampeervakantie

Kamperen: het is de favoriete manier van vakantie vieren voor velen. Of je er nu van houdt om campings midden in de natuur op te zoeken, om de vrijheid te hebben van camping naar camping te kunnen reizen of om je kinderen kwijt te kunnen bij de speeltuin en de kinderdisco, terwijl je lekker ontspant bij de tent: er zijn vele redenen om te gaan kamperen en er zijn bovendien ook nog eens vele manieren waarop je kunt kamperen. Of je nu met de tent, de caravan, de camper of de vouwwagen op stap gaat: deze spullen heb je sowieso nodig de volgende keer dat je gaat kamperen.

Inklapbare campingtafels

Campingtafels kunnen niet ontbreken in je kampeerspullen. ’s Ochtends vouw je de krant erop uit, ’s middags speel je er een kaartspelletje op en ’s avonds eet je er samen aan. Wanneer de schemer valt en je je terugtrekt in je tent of caravan, vouw je de tafel makkelijk op en zet je hem aan de kant, zodat hij niet in de weg staat. Campingtafels zijn altijd inklapbaar en worden vaak gemaakt van materialen die niet veel wegen. Zo neem je ze makkelijk mee van en naar de camping zonder teveel te hoeven tillen.

Koken op campingkeukens

Wanneer we gaan kamperen, willen we het liefste zo veel mogelijk buiten zijn. Wat is er dan heerlijker dan buiten koken in een campingkeuken? Camping keukens bestaan vaak uit een keukenkastje gecombineerd met een gasstelletje. Je kunt er een in je voortent neerzetten, maar bij mooi weer kook je ook makkelijk in de buitenlucht. Ben je niet zo’n chefkok en lijken campingkeukens je toch overbodig op vakantie? Neem dan in ieder geval een kleine barbecue mee. Zo kun je toch af en toe een lekker maaltje koken in het zonnetje.  

Meer kampeeraccessoires

Naast grote meubels zoals campingtafels of campingkeukens, zijn er ook kleine accessoires die je niet moet vergeten op kampeervakantie. Bescherm jezelf bijvoorbeeld goed tegen krioelende beestjes met insectenspray of een speciale lamp die vliegen en muggen aantrekt. Een koelbox is ook geen overbodige luxe, zeker niet wanneer je inderdaad buiten wilt gaan koken. Ga je juist ergens kamperen waar het ’s nachts nog flink koud kan worden? Overweeg dan een goede campingkachel om je warm te houden. Vergeet ook het sport en spel niet. Het is heerlijk om op de camping een potje badminton of jeu de boules te spelen. Zorg dus dat je een racket of een set ballen inpakt, naast je tent. Alle essentiële spullen ingepakt? Veel plezier op de camping!