De wereld van tattoos

De wereld van tattoos

In de afgelopen jaren is het aantal mensen met een tattoo sterk toegenomen. Tattoos zijn niet meer alleen afbeeldingen, maar zijn uitgegroeid tot een ware kunstvorm. Het ontwerp van een tattoo is steeds unieker en gedetailleerder en er zijn steeds meer verschillende stijlen beschikbaar. In dit artikel leer je alles over de verschillende soorten tattoos die er bestaan.

Fine line tattoos

Fine line tattoos zijn dunne, precieze tattoos die meestal een stierlijk, minimalistisch ontwerp hebben. Dit type tattoo is perfect voor mensen die graag een klein en subtiel motief willen. Fine line tattoos zijn moeilijker te maken dan andere tattoo stijlen, omdat het vereist is om precies te werken en geen fouten te maken.

Mandala tattoos

Mandala tattoos zijn rond en symmetrisch. Ze zijn geïnspireerd door de traditionele Indiase en Tibetaanse mandala's. Mandala tattoos zijn uniek en vertellen een bijzonder verhaal over de drager. Het is een uitdagende tattoo stijl, omdat het moeilijk is om het ontwerp symmetrisch te maken.

Custom tattoos

Custom tattoos zijn uniek ontworpen tattoos, speciaal voor jou. De tattoo artiest maakt het ontwerp helemaal naar wens. Zo kun je bijvoorbeeld een tattoo laten maken wat heeft te maken met je geliefde of een tattoo met een betekenisvolle datum. Ook kan een tattoo artiest voor jou aan de slag met designs die jij heel mooi vindt. De artiest zorgt ervoor dat je een uniek design krijgt die perfect op jouw wensen is afgestemd.

Is een tatoeage gevaarlijk?

Tattoos zijn niet gevaarlijk, maar het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar de tattoo shop waar je naartoe gaat. Zorg ervoor dat de shop schoon is en dat de artiesten goed geïnstrueerd zijn. Laat je tattoo altijd zetten door een ervaren tattoo artiest. Je kan een tatoeage namelijk niet makkelijk verwijderen. Stem goed je wensen af met de artiest zodat je teleurstelling voorkomt.

Wat kost een tatoeage?

De prijs van een tattoo is afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de moeilijkheidsgraad. Een kleine tattoo kan al snel €80 kosten, maar een grotere of meer gedetailleerde tattoo kan oplopen tot wel €1500.

Waar vind je goede tattoo shops?

Je kan veel tattoo shops en artiesten vinden via Instagram. Daar delen ze vaak recent werk en kan je zien welke verschillende stijlen er zijn. Zo kom je er snel achter of een bepaalde artiest past bij de wensen die jij hebt voor je tatoeage.

TattooFinders is een online platform, waarop je alle tattoo shops in Nederland kunt vinden. Hier kun je zoeken naar tattoo shops in je omgeving en naar tattoo shops die in jouw favoriete stijl tatoeëren. Zo kun jij gemakkelijk een tattoo shop vinden die past bij jouw wensen. 

Als je een tattoo shop hebt gevonden kun je altijd binnenlopen om het een en ander te bespreken. De medewerkers in de shop helpen je graag verder met je wensen en je keuze.

Tattoos zijn populairder dan ooit en er zijn steeds meer verschillende soorten beschikbaar. In dit artikel heb je kennisgemaakt met de fine line, mandala en custom tattoos. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken. Tattoos zijn niet gevaarlijk, maar het is wel belangrijk om goed onderzoek te doen naar de tattoo shop waar je naartoe gaat.