Wat is Candida en wat doet het?

Wat is Candida en wat doet het?

Candida is een schimmelsoort die normaal gesproken voorkomt in ons lichaam. Het is een onderdeel van het microbioom en is nodig voor een goede gezondheid. Candida kan echter uit balans raken en zich te veel gaan vermenigvuldigen. Dit kan tot allerlei klachten, zoals een opgeblazen gevoel, diarree, buikpijn, vermoeidheid, hoofdpijn en huiduitslag, leiden. Candida kan het immuunsysteem verzwakken, het metabolisme verstoren en de darmflora disrupten. Het is dus belangrijk om te weten wat Candida is en wat het doet in je lichaam. Candida kan ook gevaarlijke gifstoffen in je lichaam achterlaten, zeker wanneer het immuunsysteem verzwakt is. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen voor Candida.

Hoe raakt Candida uit balans?

Candida kan uit balans raken door verschillende factoren. Een verkeerde voeding, antibiotica, een verzwakt immuunsysteem, stress, hormonale veranderingen, een slechte mondhygiëne en een te alkalische of te zure omgeving kunnen allemaal bijdragen aan een uitgebalanceerde Candida.

Wat is de relatie tussen Candida en kanker?

Candida kan de groei van kankercellen stimuleren en de immuniteit verzwakken, waardoor kanker makkelijker kan toegevoegd worden. Candida is echter niet de enige oorzaak van kanker. Andere factoren, zoals roken, overmatig alcoholgebruik, een ongezonde voeding, genetische aanleg en milieuverontreiniging, spelen ook een rol in de ontwikkeling van kanker.

Wat kan je doen aan Candida?

Er zijn verschillende natuurlijke oplossingen voor Candida. Een van de beste dingen die je kunt doen is een probiotische supplement innemen om de darmflora te verbeteren. Je kunt ook een anti-schimmel dieet aanhouden om ervoor te zorgen dat Candida geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen. Verder is het belangrijk om je immuunsysteem sterk te houden, zodat Candida geen kans krijgt je lichaam te beschadigen.

Is Candida gevaarlijk?

Candida kan gevaarlijk worden wanneer je lichaam uit balans is en de Candida zich te veel gaat vermenigvuldigen. Het kan dan schadelijk zijn voor de darmflora, het immuunsysteem verzwakken en schadelijke gifstoffen in het lichaam achterlaten. Candida kan echter ook onschadelijk zijn zolang je lichaam in balans is. Het is dan een gewoon onderdeel van het microbioom en is nodig voor een goede gezondheid.

Download het ebook om meer te lezen over Candida

Het ebook "De Candida schimmel" geschreven door Frank Suarez legt uit wat Candida is en wat de oorsprong van deze schimmel is. Ook legt hij uit in het ebook wat de klachten zijn die Candida kan veroorzaken. Er is een handige checklist in opgenomen met de meest voorkomende klachten die een relatie met de Candida hebben.  Let op, het boek is geschreven voor bewustwording, niet om bang te maken. In het ebook worden verschillende stukken behandeld om je eigen metabolisme te verbeteren en om je lichaam weer in balans te krijgen. Je kan het ebook via deze link downloaden als je wilt.