Een mooie vakantie deze zomer

Een mooie vakantie deze zomer

De winter is voor veel mensen best een sombere periode. Natuurlijk zijn er in December de feestdagen maar in Januari is er weinig om van te genieten. Het is niet voor niets dat de meest sombere dag van het jaar volgens een beroemd onderzoek de derde maandag van Januari is. De redenen dat de winter zo somber is zijn onder andere de kortere donkere dagen en natuurlijk het slechte weer. Dus hoe kom je vrolijk de winter door? Iets wat kan helpen is uitkijken naar een mooie vakantie voor de komende zomer. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal leuke vakantie opties voor de komende zomer. Ik zal in dit artikel voornamelijk vanuit persoonlijke ervaring schrijven.

Bali

Om te beginnen met een vakantie die lekker ver weg is in een tropisch land, Bali is een van de mooiste toeristische trekpleisters in Zuidoost-Azië. Ik heb dit prachtige eiland, dat ook wel bekend staat als het eiland van de goden tot twee keer toe bezocht. Een van de redenen dat het zo’n populaire locatie is, is vanwege de fantastische surfgolven. Het is ook het enige eiland in Indonesië dat voornamelijk Hindu is in plaats van Moslim. Bali is in de afgelopen jaren wel een stuk populairder en dus meer toeristisch geworden. Gelukkig zijn er nog steeds vele plekken waar je een rustige vakantie kunt hebben. Een mooie optie voor gezinnen zijn ook de Gili eilanden die naast Bali liggen. Heel leuk om ook te gaan duiken bijvoorbeeld.

Camping in Italië

Iets dichter bij huis is een andere mooie optie een camping in Italië. Ik ben zelf persoonlijk op deze prachtige camping geweest genaamd norcenni girasole club. Deze camping heeft ontzettend mooie zwembaden en je kunt er heerlijk relaxen in het warme Toscane. Ideaal om te genieten met het hele gezin op de camping.

De Franse of Zwitserse alpen

Het mooie van Europa is dat er zoveel mooie landschappen en klimaten zijn. We hebben zowel het warme mediterrane klimaat, een winters noordelijk klimaat en natuurlijk de prachtige Alpen in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Ik ben zelf altijd een groot fan van de bergen geweest. Je kunt in de winter natuurlijk gaan skiën maar in de zomer zijn de Alpen ook prachtig om te wandelen. In de zomer kun je prachtige wandelingen maken en er zijn ook meren in de Alpen waar je heerlijk kunt zwemmen. Het is dus een mooie balans tussen een actieve en relaxte vakantie.