Bijverdienen als student

Bijverdienen als student

Wanneer je aan het studeren bent zul je waarschijnlijk niet heel veel geld tot je beschikking hebben. Je hebt geen tijd om naast je studie ook nog eens fulltime te werken natuurlijk. Maar studenten willen graag wel een vol leven leiden. Ze willen op vakantie met vrienden en medestudenten, naar leuke feestjes gaan en ook je sport en of hobby beoefenen. Daarom is het toch wel handig voor studenten om wat geld ter beschikking te hebben. Een optie is natuurlijk geld bij lenen maar het is ook niet ideaal als je na je studie met een gigantische studieschuld zit opgescheept. Daarom bespreken we in dit artikel manieren waarop je al student ondanks de drukte toch geld bij kunt verdienen.

Tijdelijke klussen en parttime

Fulltime werken zit er als student natuurlijk niet in maar het is wel mogelijk om parttime te werken. Je kunt toch al flink wat extra geld beschikbaar hebben als je wekelijks 8-12 uur werkt. Daarnaast is het als student ook heel verstandig om te proberen goedkoop te leven. Voor sommige studenten is het zelfs niet mogelijk om parttime te werken. Als ze bijvoorbeeld zeer actief zijn in het bestuur van een studentenvereniging of gewoon een zware studie hebben. Maar dit betekent niet dat je als student nooit wat bij kunt verdienen. Tijdens vakanties bijvoorbeeld kun je via een uitzendbureau ook losse klussen aannemen.

Amsterdam

Toen ik zelf studeerde was dat in Amsterdam. Ik stond ingeschreven bij een uitzendbureau Amsterdam waarvan ik klussen kreeg als ik tijd had om te werken. Soms werkte ik bijvoorbeeld bij evenementen. Een voorbeeld was het opstellen van stoelen voor een conferentie. Natuurlijk krijg je via een dergelijk uitzendbureau soms ook klussen die niet zo leuk zijn. Er zijn ook uitzendbureau's waar er hele leuke klussen beschikbaar zijn zoals Binck.nl.

Zo kreeg ik een keer een klus aangeboden om kerstbomen te verkopen bij een grootwarenhuis. Dit was natuurlijk in het midden van de winter en het was de dagen dat ik ging werken verschrikkelijk weer. Ik moest ook nog eens om drie uur in de nacht opstaan zodat ik vijf uur aanwezig kon zijn. Het was fysiek zwaar werk. Grappig genoeg vond ik uiteindelijk het toch wel leuk werk. Er was een mooi vuur voor warmte en ook chocomelk en hamburgers. De klanten waren aardig en het fysieke werk was goed voor de gezondheid.

Goedkoop leven

Je zult niet gigantisch veel geld verdienen als student maar dat als je goedkoop leeft en toch wat bijverdiend is het heel goed mogelijk om zonder studieschuld af te studeren.