Een yogamat aanschaffen

Een yogamat aanschaffen

Misschien heb je al een aantal keer een yogales gevolgd in een yogastudio en vind je het nu ook wel eens tijd om thuis yoga te gaan beoefenen. Of je hebt al een yogamat, maar je wil graag een nieuwe omdat je huidige mat niet zo fijn is. Wat je reden ook is voor een nieuwe yogamat, het is belangrijk dat je eentje koopt die je fijn vindt. Er zijn vele yogamatten te koop dus het kan best lastig zijn om een keuze te maken welke je aan gaat schaffen. Zo is het belangrijk dat je mat vriendelijk is in het gebruik ervan. Vraag je je af waar een goede yogamat aan moet voldoen? Lees dan vooral verder.

Goede grip

Een van de belangrijkste dingen van een yogamat is de grip die de yogamat je geeft. Je wil op je yogamat natuurlijk volledig vrij kunnen bewegen en als je tijdens de downward facing dog ineens je grip verliest neemt dat wel wat van je bewegingsvrijheid weg. Let daarom altijd goed of de mat een goede grip heeft. Je kan dit vragen in de winkel of als je online je mat koopt kan je dit lezen in de beschrijving. Ook kan je voor de zekerheid recensies lezen van mensen die eerder de mat hebben aangeschaft. Het kan ook zijn dat je een yogamat een aantal keer moet hebben gebruikt voor je er grip op hebt. Let er ook op of de mat tegen een beetje zweet kan.

Goede kwaliteit

Daarnaast is het ook belangrijk dat je yogamat van goede kwaliteit is. Zo hoef je niet na een paar maanden alweer een nieuwe mat te kopen. Kijk goed van welk materiaal de mat is gemaakt en over het algemeen geld; hoe duurder, hoe beter de kwaliteit van de mat is. Als duurzaamheid iets is waar je je veel mee bezig houdt, is dit ook een belangrijk punt om op te letten. Zo zijn er online meer dan genoeg matten te vinden die zijn gemaakt van duurzame materialen. Hier betaal je vaak ook een stukje meer voor, maar zo investeer je je geld in ieder geval wel in een goed bedrijf.

Gebruiksvriendelijkheid van je yoga mat

Essentieel voor een goede yogamat is ook de gebruiksvriendelijkheid ervan. Zo moet je lekker op je mat kunnen liggen tijdens de eindontspanning, maar moet je mat ook weer niet te dik zijn omdat dit bewegingen kan vertragen. Het is dus belangrijk dat je yogamat precies de goede dikte heeft. Ook is het fijn als de stof van je yogamat fijn aanvoelt. Zo wordt yoga doen een fijnere ervaring. Wil je je yogamat graag overal met je mee naar toe kunnen nemen? Let dan ook even op het gewicht van de yogamat. Je hebt ook speciale reisyoga matten die je kan opvouwen als een soort van handdoek. Deze matten zijn lekker licht en handig mee te nemen, maar doordat ze best wel dun zijn een stukje minder comfortabel. Het is dus maar net hoe je je yogamat wenst te gebruiken. Daarnaast is het ook leuk om voor een leuk kleurtje of patroontje te gaan, als je daarvan houdt. Zo kan je je yogamat als kleedje in je kamer neerleggen en wordt de stap om yoga te gaan doen als je wakker wordt een stukje minder groot.