Goedkope zakelijke energie? Check deze tips

Goedkope zakelijke energie? Check deze tips

 

In Nederland zijn er ieder jaar meer zzp’ers en zelfstandig ondernemers met personeel te vinden. Dat betekent dat steeds meer ‘gewone’ mensen zakelijke energie moeten regelen. Wanneer je eenmaal een beetje weet hoe dat moet, is het helemaal niet zo moeilijk. Je raadt het misschien al wel: veel ondernemers weten echter niet waar ze moeten beginnen met het regelen van de juiste zakelijke energie. Niemand wil immers te veel betalen voor energie, of dat nu voor een bedrijf of voor thuis is. Ik snap als geen ander dat waarschijnlijk ook jij wilt profiteren van goedkope zakelijke energie. Daarom heb ik in dit artikel wat tips verzameld waarmee je geld bespaart op je energie op kantoor.

Blijf energie vergelijken voor beste deal

Een van de gemakkelijkste stappen die je als ondernemer kunt zetten is zakelijke energie vergelijken. Dit scheelt je veel tijd en uiteindelijk ook veel geld. Je hoeft vandaag de dag namelijk niet meer zelf uren te zoeken naar de beste energiedeal. Daar gebruik je gewoon een zakelijke energievergelijker voor! Het enige wat je hiervoor moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik. Mocht je nog extra wensen hebben omtrent je zakelijke energiecontract dan kun je die meestal ook aan het begin invullen. De energievergelijker doet de rest; meestal weet je binnen enkele klikken op de knop al wat de beste aanbieding is. Hoe ideaal is dat? Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker waarmee je altijd goedkoper uit bent dan wanneer je zelf op zoek gaat.

Let op opzegtermijn van energie

Wat ook heel goed is om te weten, is dat je veel geld kunt besparen wanneer je op de opzegtermijn en de einddatum van je energiecontract let. Dit kun je het beste al doen op het moment dat je een nieuw zakelijk energiecontract afsluit. Je moet er namelijk voor zorgen dat je tijdig overstapt en je energiecontract stopzet om op die manier hoge rekeningen te voorkomen. Doe dit altijd binnen de opzegtermijn, want wanneer je dit te vroeg doet krijg je te maken met een opzegboete. Dat is een bedrag dat je moet betalen voor de overige energie die je nog af zou nemen. Aan het begin van het contract heb je namelijk met je energieleverancier afgesproken voor wat voor een bepaalde tijd je zakelijke energie af wilt nemen. Stop je daar eerder mee dan afgesproken dan is het logisch dat je nog wel gewoon moet betalen.

Ook de einddatum van energiecontract is belangrijk

Daarnaast moet je letten op de einddatum van je zakelijke energiecontract. Net als bij de opzegtermijn zitten hier wat haken en ogen aan, wanneer je niet precies op tijd het energiecontract opzegt. Waar een opzegtermijn verschillend is per energieleverancier is een einddatum duidelijk wanneer je je contract afsluit. Zorg ervoor dat je voor die datum overstapt op een ander energiecontract en er is niets aan de hand. Doe je dit niet? In dat geval wordt het energiecontract stilzwijgend verlengd. Hierbij betaal je altijd meer dan wanneer je zelf voor verlenging of een ander contract gaat: verlengingstarieven zijn altijd hoger dan normale energietarieven. Kortom: vergelijk altijd meerdere energieleveranciers met elkaar voor de beste deal en kies precies de juiste timing uit om over te stappen wanneer je voor goedkope zakelijke energie wilt gaan.