Lastige dingen overlaten aan een expert

Lastige dingen overlaten aan een expert

Hoewel we het soms allemaal graag willen, kun je niet alles in je eentje doen. Zo is het niet altijd haalbaar om gespecialiseerde taken uit te voeren als het buiten jouw vakgebied ligt. Dit heb ik laatst ook ondervonden. Ik woon namelijk heerlijk in mijn eigen appartementje in Amsterdam. Hierdoor ben ik lid van de Vereniging van Eigenaren, ofwel een VvE. Hierdoor moet ik samen met andere wooneigenaren behoorlijk wat zaken regelen. Dit wordt ook wel het VvE Beheer genoemd. Zelf ben ik er niet zo’n ster in. Bovendien heb ik het behoorlijk druk. Andere leden van de VvE zitten in een vergelijkbare situatie. Wat is dan de oplossing? De lastige dingen overlaten aan een expert!

Onafhankelijke VvE Beheerder

In Nederland moet een Vereniging van Eigenaren voldoen aan een aantal eisen. Zo staan bepaalde eisen zelfs vastgelegd in de wet! Wanneer je net als ik al een druk dagelijks leven hebt, dan houd je geen tijd in de dag over voor jezelf als je dit soort zaken ook nog eens op je moet nemen. Gelukkig zijn er onafhankelijke partijen die de nodige expertise in huis hebben om de zaken in goede banen te leiden. Ik heb het over een onafhankelijke beheerder voor, in mijn geval, het VvE Beheer Amsterdam.

Een VvE Beheerder is onafhankelijk van de VvE en regelt het gehele beheer. Niet alleen het financiële plaatje nemen ze voor hun rekening. Daarnaast kijken ze ook naar de toekomst en regelen ze alle zaken als op het gebied van de administratie. Nu denk je misschien: alles leuk en aardig, maar dan beslissen ze dus alles omtrent het VvE Beheer? Nee! Een VvE Beheerder werkt altijd onder de voorwaarde dat uiteindelijk het bestuur de beslissingen maakt. De onafhankelijke partij zal dus suggesties voorleggen. Het besluit of die plannen ook doorgevoerd worden ligt dus bij het bestuur.

Weer ruimte voor gezelligheid

In eerste instantie wilde ik vooral een expert inschakelen, omdat ik er zelf geen tijd voor had. Bovendien had ik er ook geen verstand van. Echter, sinds we de onafhankelijke VvE Beheerder hebben ingeschakeld is er weer meer ruimte voor gezelligheid. De meetings zijn ineens geen nare verplichting meer, maar een leuke gelegenheid om de buren te spreken en het te hebben over het pand. Niemand van de VvE hoeft overigens meer achter te late betalingen aan. Dat hielp ook enorm voor de moraliteit in het pand! 

Dus ben jij ook lid van een VvE en zie jij het beheer ook niet meer zitten? Persoonlijk raad ik Parel Beheer aan als beheerder voor het VvE Beheer Amsterdam!