gouden toekomst als zzp’er in het verschiet? Houd hier rekening mee!

gouden toekomst als zzp’er in het verschiet? Houd hier rekening mee!

Helemaal eigen baas zijn, er is toch niets mooiers dan dat? We begrijpen het volledig als je kiest voor het zzp’er bestaan. We helpen je graag op weg met nuttige informatie die iedere zzp’er tot zich moet nemen. Er zijn namelijk altijd zaken om rekening mee te houden, zodat niks je meer in de weg staat om aan een gouden toekomst kunt werken.

Maak gebruik van je onderscheidend vermogen

Er zijn vast en zeker meer zzp’ers die doen wat jij doet. Maar er is er maar eentje zoals jij. Daarom is het heel belangrijk dat je erachter komt wat jouw onderscheidend vermogen precies is ten opzichte van anderen. Als je dat goed weet te omschrijven, kun je het gebruiken als reden voor potentiële klanten om juist voor jou te kiezen en niet voor al die anderen.

Vraag bijvoorbeeld aan je huidige klanten waarom ze voor jou hebben gekozen. Zij hebben een bepaald beeld van je en ze waarderen de kwaliteit die je levert. Dat is nuttige informatie om te gebruiken in je eigen marketing. Zo zet je jezelf neer als de zzp’er waar niemand omheen kan.

 

Je verdient geld, maar maakt ook kosten

Zodra je een uurtarief voor je diensten hebt vastgesteld, begint vaak het grote rekenwerk. Wat een geld kun je verdienen als zzp’er! Daarbij wordt de andere kant van de medaille vaak vergeten. Want je draait niet alleen omzet, je maakt ook kosten. Misschien huur je een werkplek, heb je zakelijk vervoer nodig, sluit je verzekeringen af, moet je investeringen doen in machines of apparatuur. Kortom, er zijn heel veel kosten die je als zzp’er kunt maken en soms heb je niet voldoende eigen vermogen.

Geen wonder dat veel zzp’ers kiezen voor een zakelijke lening om te investeren in zichzelf of hun bedrijf. Daardoor hoef je namelijk niet direct al je zuurverdiende spaargeld aan te spreken, maar los je gewoon elke maand een deel af en betaal je rente. Daarom is zakelijk lenen zo handig: je kunt lange termijn investeringen doen en betaalt daarvoor een vast bedrag aan rente en aflossing per maand. 

Als zzp’er word je in je groei beperkt

Het is goed om je te realiseren dat alle succesverhalen over ‘serial entrepreneurs’ en start-ups gaan over ondernemers die er juist wél voor gekozen hebben om personeel in dienst te nemen. Als zzp’er ben je altijd gebonden aan het aantal uren dat je zelf wilt of kunt werken. Daarom is de groei van je eenmansbedrijf slechts mogelijk tot een bepaald punt. Dat is natuurlijk prima, maar je moet het je wel even realiseren. Ach, je kunt er altijd nog voor kiezen om personeel aan te nemen, nietwaar?