Maximaal comfort

Maximaal comfort

Sommige auto’s zijn gemaakt om het rijden te voelen. Elke beweging van het stuur moet je meesleuren, elke schakel van de koppeling moet je doen deinzen en de motor brommen als je het gas intrapt. Daarnaast zijn er auto’s die je elke dag naar werk brengen. Wat er dan hoog in het vaandel staat is comfort. Als het gaat om comfort met een goede prijs moet je gaan voor een volvo xc90 occasion.

Comfort maximaal

Dubbelop maar belangrijk om te benadrukken: deze auto zweeft. Wanneer je erin rijdt is een drempel een suggestie, optrekken vanaf rood simpelweg sneller naar B toe, heerlijk. Het is bijna alsof je niet rijd als je niet wilt rijden. Alsof je de bank hebt meegenomen van huis en achter op de trailer hebt gezet. Om zo een niveau van comfort te overtreffen ben je al snel het drievoudige kwijt. Daarom is de XC90 zo eens sterke opties als occasion. Al dat comfort betekent ook dat de vering uitstekend is, en veel van de stress op de auto beperkt. Behalve de geur zal je geen verschil merken tussen een nieuwe en een oude. Dit soepele rijden word verder onderstreept door de maat. Je zit hoog zodat je ruim overzicht hebt. Hierdoor hoef je niet constant te leunen of te turen, wat helpt met het comfort. Verder zit je bijzonder ruim. Die overvloed aan ruimte geeft wederom dat bank gevoel, alsof je thuis zit te loungen. Dit laatste komt goed van pas als je in de file terecht komt. Dan kan je royaal zitten, iets wat de frustratie aardig dempt. Met een goed audioboek in deze auto was vaststaan in de ring nog enigszins te verdragen.

Andere voordelen

Behalve comfort krijg je ook een hele veilige auto. Geen verrassing, want Volvo staat erom bekend. Maar het formaat helpt deze auto dat kleine beetje extra te geven. Kort gezegd: Tenzij je het opneemt tegen een vrachtwagen of een afgeladen minibus is er weinig op de weg wat de XC90 de verkeerde kan op stuurt. Ook achterin is de veiligheid uitstekend. En laten we eerlijk zijn, dat is eigenlijk nog belangrijker.

Daarnaast is de XC90 verrassend goedkoop als tweedehands. De grote populariteit van de auto tot op de dag van vandaag betekent dat er een stabiele stroom van XC90’s op de markt komt, ook als occasion. Dit zal ongetwijfeld helpen met de prijs, maar ook met het aanbod qua diversiteit.