Voordelen van bitcoin

Voordelen van bitcoin

Bitcoin is inmiddels alweer enige tijd op de markt. Maar wat kan je er nu eigenlijk precies mee? Of beter gezegd: wat zijn de voordelen van bitcoin kopen? Wanneer je dit precies in het oog hebt, dan kan je er optimaal van profiteren. Er zijn namelijk wel heel veel pluspunten wanneer je er objectief naar kijkt. Los van het feit dat het natuurlijk een handig en modern middel is. Het is heel belangrijk om alles goed op een rij te hebben. Zo weet je zeker dat je er veel voordeel van kan hebben wanneer je ze zelf koopt.

Geen derde partijen bij betrokken

Van alle voordelen van bitcoin is het feit dat het geheel onafhankelijk is toch wel het belangrijkste. Dit was ook de basis waarop het blockchainsysteem ooit ontworpen is. Het was namelijk zo dat er gezocht werd naar een systeem van betalingsverkeer waarbij geen derde partijen zoals banken bij betrokken waren. In plaats daarvan moest alles gedecentraliseerd gebeuren. Op die manier is het veel veiliger voor alle mensen die in het bezit zijn van de cryptomunten. De gebruikers werken op een bepaalde manier allemaal samen. Dit is het belangrijkste verschil met oude systemen die gebruikt werden.

Veel sneller te verwerken

Wat ook één van de belangrijke voordelen van bitcoin is, is dat het snel te verwerken is. Waar er vooral in het verleden nog wel wat tijd overheen ging wanneer geld van bank naar bank overgeschreven moest worden, en het dus zomaar ergens hing, is het bij bitcoin zo dat alles eigenlijk direct gebeurt. Zo heb je dus altijd een actueel overzicht van de zaken. Dit is natuurlijk altijd belangrijk, ongeacht de vorm waarin je het gebruikt. Het is allemaal eenvoudig online te verzorgen, waardoor het allemaal alleen maar sneller kan worden afgehandeld in alle gevallen.

Goede deals mee te sluiten

Eén van de voordelen van bitcoin waar de meeste mensen in geïnteresseerd zijn, is het feit dat er veel mee te winnen is. Wanneer je het goed aanpakt, dan is er een flinke winst mee te boeken. Dat komt onder andere doordat de waarde ervan sterk kan wisselen. Vooral hoge pieken willen nog weleens voorkomen. Wanneer je op het juiste moment erin investeert kan je er dus ook het nodige mee winnen. Er zijn goede deals te sluiten. Dit geldt zeker wanneer je het echt als een investering ziet en je goed laat begeleiden hierin.

Behoud van anonimiteit

Het is tot slot ook nog één van de voordelen van bitcoin dat je je anonimiteit kunt behouden als individu. Dat komt door het gedecentraliseerde systeem. Je kunt je overschrijvingen doen van de ene naar de andere gebruiker, zonder dat iemand kan meekijken wie wie is. Ook is niet te zien wat je betaalt en waarom je dat doet. Dit betekent dus dat je veel meer privacy hebt. Dit heeft niets te maken met kwade praktijken. Het is ook gewoon fijn om niet gecontroleerd te worden wanneer je gewoon hele normale dingen doet als mens met cryptomunten.

Kopen van bitcoin

Het kopen van bitcoin kan op verschillende online handelsplaatsen. Wij hebben gebruik gemaakt van de Satos. Satos is een onafhankelijk platform waar je verschillende soorten cryptocurrency kan kopen.