Veilig wonen doe je zo!

Veilig wonen doe je zo!

Wil je onbezorgd wonen? Dan is het belangrijk dat je huis goed beveiligd is. Goede beveiliging kan je regelen door middel van verschillende gadgets. Zowel voor buiten je huis (in bijvoorbeeld je tuin of garage) als in je huis zelf in bijvoorbeeld de gang of de woonkamer. In dit artikel geven wij de beste tips hoe jij veilig kan wonen.

Woon veilig met camera’s

Een bewakingscamera is veelal erg belangrijk en handig om je huis goed te beveiligen. Een goede bewakingscamera vind je bij IPcam-shop. Door middel van camera’s kan je bijvoorbeeld bewegend beeld laten verzenden naar je mail of een bijgeleverde app. De plaats van de camera is erg belangrijk. Ons advies is om zowel buiten als binnen je huis een camera te plaatsen. Heb je ook nog een vrij toegankelijke achterdeur dan is het slim om hier ook een camera op te hangen. Door je gehele huis in beeld te brengen schrik je ten eerste inbrekers af. Hierdoor voorkom je inbraken. Daarnaast zijn er geen hoeken die niet in beeld zijn, waardoor een inbreker niet ongezien alsnog je huis binnen kan komen.

Rookbeveiliging

Een andere vorm van beveiliging is door middel van rook. Dit kan je instellen wanneer je bijvoorbeeld voor een langere tijd van huis weg bent. Denk aan vakantie of een weekendje naar familie. Zodra er duidelijke beweging wordt gedetecteerd, wordt je gehele huis vol gespoten met rook. Dit zorgt ervoor dat de inbreker in paniek raakt en direct niets meer kan zien. Wanneer je dit koppelt aan een alarmsysteem die naar een alarmcentrale doorverwijst kan de inbreker snel gepakt worden.

Slimme sloten

Tegenwoordig wordt domotica steeds populairder en veiliger. Slimme sloten kunnen ervoor zorgen dat je waar je ook bent je deur op slot kan doen wanneer je dit vergeten bent. Ook kan je de slimme sloten toewijzen aan verschillende mensen waardoor er geen sleutels meer gebruikt hoeven te worden. Alles wordt dan geregeld via je smartphone. Wij raden hierbij wel aan om alsnog gebruik te maken van een sleutel aangezien je batterij van telefoon opgeladen moet zijn wanneer je de deur nog wil openen. Wanneer je batterij leeg is, dan kan je altijd nog je sleutel gebruiken.

Door middel van bovenstaande opties kan je jouw huis volledig beveiligen. Je kan vaak ook bovenstaande gadgets in 1 pakket kopen waardoor je een volledig alarmsysteem hebt. Afhankelijk van de leverancier kan je het ook nog thuis laten installeren. Toch alles liever zelf naar wens instellen dan kan je de gadgets gemakkelijk zelf kopen, installeren en koppelen.