Haal de natuur naar je slaapkamer

Altijd al een droom gehad om je slaapkamer te renoveren, maar wist je nooit waar je moest beginnen? Uren op internet speuren maar geen inspiratie kunnen vinden? Ik help je graag met een aantal tips voor het opknappen van je slaapkamer. Je slaapkamer is immers de plek waar je veel tijd doorbrengt. Dat dus je slaapkamer verdient dus best wat aandacht. In dit artikel lees je over hoe je makkelijk je slaapkamer kunt opknappen en op welke manier je een stukje natuur de kamer in kunt trekken.

Natuurlijke tinten

Allereerst, als ik denk aan het opknappen van mijn slaapkamer, denk ik altijd aan het belangrijkste in de kamer: het bed. De kleuren van de lakens, kussens en deken kunnen de uitstraling van je slaapkamer totaal veranderen. Als je wat natuurlijke tinten in de slaapkamer wilt brengen, kies dan voor lichte, warme kleuren zoals wit, beige, lichtblauw of lichtgroen. Deze kleuren zijn erg ontspannend en geven je het gevoel alsof je op het platteland bent. Als je geen zin hebt om dure kussens, lakens en dekens te kopen, ga dan naar een plaatselijke winkel en vraag of ze nog restjes hebben. Je zult hoogstwaarschijnlijk wat grijs, bruin of groen kunnen vinden. Hierdoor heb je voor een leuke prijs toch een nieuwe look!

Vensterbank van natuursteen

Een ander ding dat het uiterlijk van je slaapkamer direct kan veranderen, is de vensterbank. Wil je een stukje natuur in de kamer halen, dan kan dat eenvoudig door een vensterbank van natuursteen te plaatsen. Mocht je in de slaapkamer gaan voor lichte kleuren dan is het raadzaam om een wat donkere vensterbank te plaatsen voor een beter contrast. Als extra tip kan je op de vensterbank wat plantjes en een zoutlamp plaatsen. Hierdoor krijg je een hele natuurlijke warme sfeer in de slaapkamer.

Een houten vloer

Ook bij het renoveren van je slaapkamer is de vloer een belangrijk detail. Als het om de vloer gaat, heb je heel wat mogelijkheden. Kies je voor een houten vloer, dan kun je ook wat natuurlijke tinten aan de ruimte toevoegen. Door de houten vloer wit te schilderen, creëer je een zeer luchtige en ruimtelijke uitstraling. Je kunt ook een vloerkleed toevoegen in een natuurlijke tint die je gemakkelijk kunt verschuiven als je de vloer wilt schoonmaken.

Final touch

Laten we het als laatste hebben over écht een stukje natuur in de slaapkamer. Dat is best makkelijk eigenlijk, en het zal de kamer een stuk spannender maken. Zoals eerder omschreven kunnen planten, kunstmatig of echt, een leuke toevoeging zijn aan je slaapkamer. Sterker nog, het is een goed idee om altijd een plant in je slaapkamer te hebben staan. Als laatste tip: kijk voor je slaapkamer voor een luchtzuiverende plant. Hierdoor wordt je slaapkamer wat minder muf en het staat natuurlijk heel leuk.