Het bedenken en maken van originele content

Het bedenken en maken van originele content

Als je veel van je tijd op het internet spendeert, is het maken van content daar waarschijnlijk een groot deel van. Content maak je op allerlei verschillende manieren. Video, foto’s, artikelen of blogs, zelfs Tweets zijn een vorm van content. Om elke keer maar iets origineels te bedenken kan best een uitdaging zijn. Er is inmiddels zo veel gedaan en om echt op zoek te gaan naar iets nieuws, dat doe je niet zomaar. Toch is dit zó belangrijk.

Het belang van unieke content

Een reden dat het maken van originele content zo belangrijk is, is vanwege zoekmachineoptimalisatie oftewel SEO. Ben je een beetje bekend met deze begrippen, weet je ook dat het plaatsen van ‘duplicate content’ (oftewel content die ergens anders ook te vinden is) cruciaal kan zijn voor een website. Geschreven tekst moet altijd uniek zijn, om problemen hiermee te voorkomen. Daarom is het ook van belang om een goede en originele tekst te schrijven wanneer het om SEO gaat. Het schrijven van teksten is in de wereld van SEO Nederland dan ook erg waardevol, mits het dus origineel is.

 

Naast dit hele plaatje, moet je niet vergeten dat het niet oké is om credit te nemen voor andermans ideeën. Ook al neem je het niet over en is het technisch gezien jouw eigen content, is het nog steeds het idee van een ander. Houd dat altijd in je achterhoofd wanneer je bezig gaat met het creëren van content.

Originele ideeën bedenken

Hoe ga je nou op zoek naar een onderwerp of een idee wat echt nog nóóit gedaan is? Dat is lastig, en voor een groot deel waarschijnlijk zelfs onmogelijk. Daarom is het belangrijk dat je niet te voorzichtig bent. Durf te denken, durf uit jouw comfortzone te stappen. Doe aan een sessie brainstormen en schrijf alles op wat in je op komt. Niks is te gek of te raar. Wellicht kom je op een idee wat in de eerste instantie erg gek lijkt, maar na er even over nagedacht te hebben en het wellicht kleiner gemaakt te hebben is het helemaal zo raar niet meer. Alleen zo kom je tot een uniek idee.

Natuurlijk is er niks mis mee om inspiratie op te doen. Kijk online rond en ga op zoek naar onderwerpen waar je zelf ook naartoe wil. Neem geen ideeën over, maar haal inspiratie uit dat wat je ziet. De ideeën van twee verschillende artikelen gecombineerd maakt samen toch weer een nieuw artikel, eentje die wellicht nog nooit geschreven is. Op die manier kun je er dus ook in gaan. Het opdoen van inspiratie is zeker niet verkeerd.