Word de beste werkgever: geef je medewerkers iets leuks!

Word de beste werkgever: geef je medewerkers iets leuks!

Nee, je hoeft echt niet uitsluitend te denken aan een geldbonus als je jouw medewerkers iets leuks wilt geven. Het gaat ze toch echt om de waardering en niet per se om het geld, zo blijkt uit allerlei onderzoeken. Maar hoe toon je nou dat je jouw personeel écht waardeert? Bijvoorbeeld door een personeelsuitje van Edgeplore te organiseren of ze een cadeautje te geven in de vorm van iets nuttigs. Liefst nog gepersonaliseerd ook, want dan voelt het echt als een persoonlijk cadeau. Lees er meer over in dit artikel.

Winteruniform voor je personeel

Als ondernemer kun je kosten voor relatiegeschenken boekhoudkundig prima verantwoorden. De fiscus betaalt zelfs nog voor een deel mee, dus waarom zou je er niet voor kiezen om je medewerkers af en toe iets leuks te geven met het logo van je bedrijf erop? Dan kun je ook meteen een partij laten maken voor potentiële klanten, als je toch bezig bent. Je medewerkers zullen waarderen dat ze iets nuttigs van je krijgen. En als het gratis is, zijn ze er sowieso al vaak blij mee. Doe daar je voordeel mee!

Laat bijvoorbeeld een muts met logo ontwerpen die je aan je personeel kunt uitdelen. Dit kleine cadeau zorgt voor comfort, veiligheid en een grotere naamsbekendheid, als hij tenminste ook buiten het werk gedragen wordt. Prima investering, toch? Bestel een partij mutsen van Maxilia met je logo en je hebt ineens een winteruniform voor je hele personeel.

Iets bruikbaars voor op het werk én thuis

Het mooiste cadeau dat je kunt geven is iets dat altijd goed van pas komt. Dus niet een werkoveral of visitekaartjeshouder, maar een product dat je ook in je vrije tijd gebruikt. Sterker nog: geschenken voor de vrije tijd scoren nog beter, omdat mensen deze gebruiken wanneer ze een positieve mindset hebben. Daar wil je natuurlijk graag mee geassocieerd worden als bedrijf. Denk dus eens goed na welke cadeaus je voor je personeel kunt laten maken op dit gebied.

Je weet hoe populair drinkflessen zijn op dit moment. Veel mensen hebben op het werk én thuis een eigen fles waar ze steeds weer opnieuw water uit drinken. Perfect dus om te geven als personeelsgeschenk! Doppers bedrukken met het logo van je bedrijf én met de naam van de medewerker is daarom een geweldig idee. Je medewerkers voelen zich gewaardeerd omdat ze een persoonlijk cadeau krijgen en jij laat als werkgever zien dat je geeft om je personeel en om hun gezondheid. Gezonder dan water drinken wordt het immers niet. En het is nog milieuvriendelijk ook, zo’n fles die je steeds weer opnieuw gebruikt.