Het kiezen van nieuwe schoenen

Het kiezen van nieuwe schoenen

Het wordt door vele ervaart als iets wat hoort bij de leukste nieuwe aankopen gerelateerd kleding: schoenen. We schaffen eens per jaar nieuwe schoenen aan terwijl de echte schoenliefhebbers dit liever elke maand doen. Wat het enige nadeel is van schoenen is dat je ze soms moet inlopen. Dit kan het proces van genieten van je nieuwe aankoop wel wat vertragen. Toch moet je er altijd even doorheen en dan kan je ze binnen no time showen. Wij geven je wat tips die je helpen bij het kiezen van nieuwe schoenen en wellicht de blaren die je ervan op loopt te vermijden.

Type schoen

Voordat je je zoektocht start naar een nieuw paar schoenen, moet je natuurlijk weten wat voor soort type schoen je nodig hebt. Stel je hebt niet per se nieuwe schoenen nodig, is het alsnog wel fijn om te weten naar wat voor soort type schoen je opzoek bent. Denk aan laarsjes, stoere schoenen zoals dr. Martens, ara schoenen, sneakers, je snapt het wel. Als je weet wat voor soort type schoen je wilt, kan je de websites en winkels er alvast op aanpassen. Als je opzoek bent naar laarsjes, kan je de sportwinkels overslaan. Deze zijn uiteraard wat meer geschikt voor de sportieve sneakers. 

Websites

We leven in een wereld waarin we tegenwoordig bijna alles aanschaffen op onlinegebied. Toch zijn veel mensen hier geen fan van als het gaat om schoenen. Het is uiteraard prettig om de schoenen te kunnen aanraken en te kunnen passen. Toch vervaagt dit gevoel bij vele en bestellen ze schoenen ook online. Je kunt uiteraard meerdere maten schoenen bestellen en de overige schoenen gewoon weer retour terugsturen. Dit kost tegenwoordig op vrijwel alle websites geen geld meer en is een kleine moeite. Zo kan je de schoenen lekker op je gemak thuis passen en alvast wat verschillende outfits in je kast ermee maken. De mogelijkheid om schoenen aan te schaffen in een fysieke winkel blijft uiteraard ook altijd bestaan.

Blaren

Als je een bepaald type schoen aanschaft, weet je soms van tevoren al dat je er blaren van gaat oplopen. Denk aan Dr. Martens. Daarom is het goed om eerst bij jezelf af te gaan of je dit het waard vindt. Je kunt je nieuwe schoenen laten opkloppen bij een schoonmaker of natte kranten erin leggen, maar je komt nooit helemaal af van het inlopen van je nieuwe stappers. De ene schoen heeft hier gewoon meer behoefte aan dan de ander. Denk aan Vamos schoenen. Vamos schoenen lopen vaak gelijk al hartstikke goed.