Hoe ga je om met haaruitval?
Haaruitval, iedereen heeft er weleens last van. Zo kan jouw haar bijvoorbeeld uitvallen als je enige tijd stress ervaart. In dat geval hoef jij je niet direct zorgen te maken. Haaruitval verdwijnt meestal vanzelf weer. Valt jouw haar al gedurende lange tijd uit en ontstaan er kale plekken op jouw hoofd? Dan maak jij je mogelijk zorgen. Bovendien kan haaruitval je een onzeker gevoel bezorgen. Begrijpelijk, want het is geen pretje als je te maken krijgt met kaalheid. Helaas weten veel mensen niet hoe zij omgaan met haaruitval. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier namelijk wat je kunt doen om haaruitval tegen te gaan.
Verminder stress
Iedereen ervaart weleens stress. Zit je op jouw werk in een drukke periode? Dan kan dit bijvoorbeeld stress veroorzaken. Stress ontstaat daarnaast als je je druk maakt om bepaalde zaken, zoals het welzijn van een familielid of vriend. Als deze stress enige tijd aanhoudt, kan dit ervoor zorgen dat jouw haren uitvallen. Wil je dit tegengaan? Dan is het zaak de hoeveelheid stress waaraan je lijdt te verminderen.
Veel mensen denken dat stress vanzelf verdwijnt. Dit kan inderdaad, maar soms houdt stress lange tijd aan. Als dit het geval is, kun je zelf actie ondernemen om stress te verminderen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je ’s nachts voldoende slaapt. Daarnaast is het belangrijk om zo nu en dan wat tijd voor jezelf in te ruimen. Ga eens een avondje lekker languit op de bank of neem een bad. Haaruitval kan hierdoor binnen de kortste keren verdwijnen. Slaag je er zelf niet in om stress te verminderen? Zoek dan hulp bij bijvoorbeeld haaruitval Zantman Kliniek.
Eet gezond
Stress is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval, maar het is zeker niet de enige. Ongezond eten kan er namelijk ook voor zorgen dat jouw haar uitvalt. Zo ligt een tekort aan ijzer bijvoorbeeld vaak ten grondslag aan haaruitval. Als jouw lichaam te weinig ijzer binnenkrijgt, worden haren zwak en dun. Gevolg hiervan is dat ze snel breken en uitvallen.
Heb je last van haaruitval? Let dan eens goed op jouw voeding. Zorg er te allen tijde voor dat je voldoende ijzer binnenkrijgt. IJzer zit onder meer in vlees, kip en schaal- en schelpdieren. Ook volkoren graanproducten, noten, zaden, peulvruchten en groenten bevatten ijzer. Eet de komende tijd voldoende van deze producten en kijk of haaruitval hierdoor minder wordt.
Kies voor een haartransplantatie
Er zijn mannen die prima om kunnen gaan met haaruitval. Zo nemen sommige mannen het voor lief dat hun voorste haarlijn zich steeds verder terugtrekt en er inhammen ontstaan. Toch geldt dit lang niet voor iedereen. Er zijn namelijk ook genoeg mannen die zich irriteren aan kale plekken, zeker als deze al op jonge leeftijd ontstaan. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor een haartransplantatie.
Het grote voordeel van een haartransplantatie is dat je na de ingreep voorgoed verlost bent van kale plekken op jouw hoofd. Hoe dit kan? Doordat de haren uit jouw achterhoofd gehaald worden. Deze haren zijn niet gevoelig voor het DHT-hormoon, dat vaak de oorzaak is van haaruitval bij mannen. De meeste mannen die hun haren laten transplanteren, kiezen voor een FUE haartransplantatie.
Een FUE haartransplantatie is de nieuwste manier van haar transplanteren en wordt bestempeld als de minst ingrijpende. Haarwortels worden namelijk één voor één uit de haarkrans van de hoofdhuid verwijderd. Hiervoor wordt een holle micronaald of een boortje gebruikt. Bij een FUE haartransplantatie ontstaan slechts kleine wondjes, waardoor er geen littekens achterblijven na de ingreep.