Keuken update geven low budget

Keuken update geven low budget

Wil jij een nieuwe keuken maar heb je hier geen geld voor? Je kunt natuurlijk een lening afsluiten, maar vaak kun je met een paar kleine aanpassingen jouw keuken al een compleet nieuwe uitstraling geven. Met deze 5 tips geef je jouw keuken low budget een hippe make-over.

Keuken andere kleur geven

Een uitstekende manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven, is door de kastjes een nieuwe kleur te geven. Koop wat schuurpapier, een pot verf en eventueel een laag lak. Hiermee blijft de verf langer mooi en bescherm je de verflaag. Er is ook speciale folie te koop die je over de keukenkastjes heen plakt. Voordat je de folie opplakt is het belangrijk dat je de kastjes ontvet.

Nieuw aanrechtblad

Het vervangen van het aanrechtblad kan een grote invloed hebben op de look van jouw keuken. Hoe duur je deze aanpassing maakt is aan jezelf. Zo betaal je natuurlijk flink voor een marmeren keukenblad, maar kan je ook voor een meer budgetvriendelijke optie kiezen in marmerlook als je dit mooi vindt. De kleur en het design stem je af op de kleur van je keuken zodat het wel een geheel blijft.

Glazen achterwand plaatsen

Met een glazen achterwand keuken voeg je in een handomdraai heel veel stijl toe aan jouw keuken. De achterwand is namelijk helemaal af te stemmen op je smaak en woonstijl. Daarnaast is het erg praktisch om een glazen achterwand te plaatsen, want dit materiaal heb je in een oogwenk hygiënisch schoon. Zo heb je niet alleen een mooie keuken, maar ook een frisse keuken!

Blikvanger maken van de muur

Met een keuken achterwand glas met print maak jij van één muur een echte eyecatcher. Dit kan je ook doen door een muur te behangen met water- en hittebestendig keukenbehang of door een muur naar keuze in een knalkleur te verven. Zorg er wel voor dat de kleur goed past bij de rest van de keuken, zodat je er een mooi geheel van maakt. Ook erg leuk en origineel: een grote muurschildering.

Accessoires gebruiken om keuken te moderniseren

Door leuke keukenaccessoires neer te zetten geef je de keuken een specifiek thema of een andere uitstraling. Met accessoires kan je de keuken bijvoorbeeld een moderne sfeer geven, een landelijke sfeer of goed laten aansluiten bij een industriële inrichting. Dit kan je ook bereiken door bijvoorbeeld voor een bepaald kleurenthema te kiezen.

Juiste verlichting in de keuken

Door de verlichting op de juiste plek te hangen, kan je keuken groter en moderner lijken. Dit is ook nog eens zeer praktisch want verlichting maakt dat je veilig in de keuken kunt koken. Zorg in ieder geval voor keukenverlichting aan het plafond en onder de afzuigkap, de keukenkasten en de eettafel.