Koopwijzer voor latexmatras

Koopwijzer voor latexmatras

Ben je op zoek naar een matras dat comfortabel is en ook nog eens milieuvriendelijk? Een latexmatras heeft beide eigenschappen en is 100% natuurlijk. Je hebt namelijk ook synthetisch chemisch latex en dat bestaat niet voor 100% uit onafhankelijk biologische gecertificeerde latex en katoenen tijk. Let hier dus goed op bij het aanschaffen van een latexmatras! Bij een latexmatras wordt er alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ook bestaat dit matras uit meerdere lagen schuim waardoor het wordt gevormd naar jouw lichaam. Een ander kenmerk van een latexmatras is dat deze is ingepakt in een tijk die is gemaakt van biologische wol en katoen. Hierdoor word je niet snel warm en zweterig want de lucht kan namelijk beter circuleren.

Zelf de stevigheid aanpassen

Wanneer je een latexmatras gaat aanschaffen kun je zelf vaak de stevigheid aanpassen. Daarbij kun je kiezen uit drie verschillende opties, namelijk stevig, medium of zacht. Hierdoor is het matras afgestemd op jouw wensen. Het materiaal waar het matras van is gemaakt is milieuvriendelijk. Het latex wordt namelijk gemaakt van duurzame Hevea-bomen. Verder wordt er dus gebruik gemaakt van biologisch gecertificeerd wol en katoen. Tijdens de speurtocht naar een latex matras is het dus van belang om er op te letten dat het matras is gecertificeerd door een organisatie die controleert op biologische keurmerken. Denk bijvoorbeeld aan de Control Union.

Let op comfort en ondersteuning

Natuurlijk koop je een goed matras in de eerste plaats om lekker te kunnen slapen. Daarom is het handig om er op te letten of het matras een 7 zone ontwerp heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat je goed wordt ondersteund tijdens je slaap. Ook is het handig als het matras is opgebouwd uit meerdere lagen. Dit maakt het mogelijk om de verschillende lagen in een andere volgorde in de tijk te doen. Hierdoor kun je het matras steviger of juist zachter maken. Dit maakt het matras duurzaam in gebruik doordat je het door de jaren heen kunt aanpassen en zo geen nieuw matras hoeft aan te schaffen.

Verschillende soorten latex matrassen

Qua behoeftes is het maar net waar je naar op zoek bent wanneer je een latexmatras wilt kopen. Zo zijn er speciaal matrassen gemaakt voor baby’s. Deze zijn speciaal gemaakt voor kinderen tussen de 0 en 2-3 jaar. Dit type matras kun je blijven gebruiken tot een leeftijd van 5 jaar omdat je het matras iets zachter kunt maken. Een andere uitvoering is het kindermatras. Deze is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 18 jaar. Ook hier kun je verschillende stevigheden aanpassen zodat het matras geschikt is voor het groeiende lichaam van je kind.

Verschillende soorten latex matrassen voor volwassen

Het latex matras beste koop voor volwassenen is een luxe uitvoering waarbij er wederom alleen 100% natuurlatex wordt gebruikt.  Je kunt dit matras weer zo aanpassen dat je er comfortabel op kunt liggen. Dit komt omdat de stevigheid op zes verschillende manieren te veranderen is. Daarbij is het matras helemaal petroleum en microplastic vrij. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor schadelijke chemicaliën of iets dergelijks die nog in het matras verwerkt zitten. Je kunt ’s nachts dus met een gerust hart gaan slapen.