Met deze lekkernijen kom jij de winter door!

Met deze lekkernijen kom jij de winter door!

Het is winter, in de barre kou en harde wind gaan we op weg naar school, werk of zijn we bezig met andere activiteiten. We kleden ons warm aan, waarna we ons verheugen om ergens binnen te stappen waar het lekker warm is. Het binnenkomen in een warm thuis is voor mij een van de fijnste gevoelen die je kunt hebben tijdens de winter. Maar hoe kun je dit thuisgevoel nu nóg beter maken? In dit blog vertel ik graag hoe je nog meer kunt halen uit deze winterperiode, met de lekkerste lekkernijen om zelf te maken!

Bakken met appel of peer

Ieder seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo zijn de aardbeien liefhebbers erg verwend met het aardbeienseizoen in de zomer. In de winter zijn de appels en peren zeer populair! Naast dat het lekker is om deze in de pauze tijdens het werk te eten, zijn er ook vele lekkernijen mee te maken. Zo kun je er voor kiezen om een appeltaart te bakken, maar is de cake met peer ook een zekere favoriet!

 

Door appel te mengen met winterse kruiden, vormt er zich ook een warm gevoel. Nodig eens familie uit voor een kop koffie. Een paar uur voordat de visite komt, kun je zelf een appeltaart bakken met kaneel. De overheerlijke geur komt er vanaf en zorgt voor een verwelkoming van je gasten. 

Je eigen chocolademelk maken

Iets wat ook heerlijk is aan de koude dagen, maar vooral wat je doet denken aan de winter, is warme chocolademelk. Vroeger sloegen we onze slag bij de ijsbaan, om een heerlijke warme chocolademelk te drinken. Helaas zullen we deze winter het natuurijs over moeten slaan. Dit hout echter niet in dat we ook gedag moeten zeggen tegen warme chocolademelk.

Zo kun je warme chocolademelk maken door een kant en klaar pak op te warmen. Wat echter nog leuker is, is om je chocolademelk zelf te maken. Je kunt namelijk zeer gemakkelijk zelf je chocolademelk maken. Zo zijn er in verschillende winkels een soort roerstaafjes te vinden, met een stuk chocolade eraan. Door deze te dopen en te roeren in warme melk, heb je verse warme chocolademelk!

Nu is het natuurlijk lekker om een warme chocolademelk te combineren met een verse koek of appeltaart. Echter kun je ook een aantal chocolade bonbons op tafel zetten, zodat je een echte chocolade party kunt geven!