Sneller afstuderen

Sneller afstuderen

Er zijn altijd veel studenten die een jaartje langer doen over hun studie. Studeren is natuurlijk een hele leuke tijd in je leven en het is logisch dat veel studenten er ook vol van proberen te genieten. Ze gaan bij een studentenvereniging, naar vele festivals en feestjes en genieten van de vrijheid van alleen wonen. Maar waar er vroeger best wel veel overheidssubsidie was voor studenten, is het tegenwoordig allemaal gebaseerd op leningen. Dit betekent dat veel studenten die langer doen over hun studie een hogere studieschuld opbouwen. Dit is natuurlijk erg jammer en ook niet een fijne manier om aan je carrière te beginnen. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om sneller te kunnen afstuderen.

De scriptie

Wanneer je tijdens je studie, vakken niet haalt kun je hierdoor vertraging oplopen. Maar dit is niet de reden dat de meeste studenten studievertraging oplopen. De meeste studenten lopen deze studievertraging door het niet tijdig afronden van de scriptie. De Bachelor of Master scriptie is de belangrijkste paper die je tijdens je studie zult schrijven. Omdat het zo’n groot project is dat over meerdere maanden loopt is het logisch dat veel studenten uitstelverdrag vertonen en te laat beginnen. Daarom zullen de tips in dit artikel voornamelijk op de scriptie focussen.

Balans

De reden dat veel studenten vertraging oplopen is omdat ze ook andere dingen hebben om op te focussen. Zo hebben ze een bijbaan en willen ze ook nog een sociaal leven lijden. De drukte hiervan kan tot gevolg hebben studenten de scriptie voor zich uitschuiven. Het is daarom een goed idee om zo snel mogelijk te beginnen met schrijven. Plan elke dag een uur in om research te doen en elke dag een uur om te schrijven. Zelfs als je nog niet alle research gedaan hebt die nodig is, is het alsnog verstandig te beginnen aan het schrijf proces.

Herschrijven

Zoals mijn professor altijd zei, de thesis wordt pas echt geschreven wanneer je aan het herschrijven bent. Voor een echt fantastische thesis zul je daarom op tijd een eerste versie af moeten hebben zodat je deze kunt herschrijven. Nadat je klaar bent met het herschrijven proces dan zul je de scriptie nakijken. Zowel op spelling als verwijzingen is het belangrijk dat je de scriptie nakijkt. Je kunt er ook voor kiezen om de scriptie door iemand anders te laten nakijken. Er zijn zelfs professionele scriptie nakijk services. Op deze manier hoef je niet te stressen wanneer de scriptie wordt ingeleverd.