Hoe richt jij je bedrijfspand slim in?

Hoe richt jij je bedrijfspand slim in?

Een vraag waar veel start-up onderneming vaak geen antwoord op hebben gaat over het efficiënt inrichten van hun bedrijfspand. Toch is dit wel ontzettend belangrijk. Door de ruimte van je bedrijfspand zo optimaal mogelijk te gebruiken haal je er alles uit wat er in zit. Neem bijvoorbeeld een cafetaria. De stoelen en tafels staan kriskras door elkaar en met deze opstelling kan het bedrijf maar 40 klanten kwijt. De tafels en stoelen worden later door een extern partij efficiënt opgesteld en opeens kan de cafetaria 65 mensen kwijt. Dat zijn dagelijks toch weer 15 extra klanten en dat geeft maar weer aan hoe belangrijk het slim inrichten van je bedrijfspand is. In dit blog daarom een aantal tips.

Leg een goede basis

Een goede basis is het halve werk, laten we dat in ieder geval even voorop stellen. Kijk naar je bedrijfsruimte zonder alles erin en kijk eens hoe dat eruit ziet. Zijn er muren, hoeken of andere dingen die eigenlijk geen functie hebben en dus totaal niet efficiënt zijn? Daarnaast scheelt het ook al een hoop als alles op orde is. Zorg dus dat er een goede vloer in je pand ligt zoals aan epoxy of polyurethaan vloer, dat de muren en het plafond netjes zijn afgewerkt en vooral dat onnodige dingen zijn verwijderd. Maak de ruimte zo groot en open mogelijk, werken met licht doet daarbij ook wonderen. Heb je bijvoorbeeld maar beperkt licht vanaf buiten in je ruimte? Kijk dan of je kan spelen met de grote van je ramen. Hoe meer daglicht er naar binnenkomen, hoe aantrekkelijker je bedrijf overdag wordt.

Investeer in je interieur

Interieur is niet goedkoop en veel bedrijven verkiezen goedkope producten dan ook over kwaliteit. Toch leidt goedkoop vaak naar duur koop en zowel je medewerkers als je klanten zullen hier de dupe van zijn. Zorg er daarom gewoon voor dat je meteen investeert in goed en ergonomisch interieur. Zorg je dat medewerkers een goed bureau hebben met een passende bureaustoel en zorg dat je klanten fijn kunnen zitten. Daarnaast is het natuurlijk ook wel heel erg fijn dat alle apparatuur naar behoren werkt. Een leuke inrichting met decoratie en kleur doet ook veel goeds voor je ruimte en wat planten voor extra zuurstof kan zeker geen kwaad. Ben je nog een beetje zoekende naar hoe en wat? Vraag dan een externe partij om hulp. Er zijn niet voor niks diensten in het leven geroepen die ons kunnen helpen met de bedrijfsinrichting.