Mijn cameratas

Mijn cameratas

Ik heb altijd heel veel plezier gehad met het delen van mijn passies en mijn leven op deze blog. Maar in de afgelopen jaren is sociale media natuurlijk steeds meer in opkomst geweest en de meeste sociale media is tegenwoordig visueel. De grootste visuele platforms zijn Instagram voor foto’s en YouTube voor video’s. In de afgelopen jaren heb ik veel YouTube gekeken en altijd gedacht dat het voor mij ook heel leuk zou zijn om een YouTube kanaal te beginnen. Maar ik wilde wel heel graag dit op de juiste manier aanpakken. Er zijn tegenwoordig veel YouTubers die fantastische video’s maken. Daarom besloot ik eerst te investeren in het juiste materiaal om video’s mee te maken. In dit artikel schrijf ik over wat er allemaal in mijn cameratas te vinden is.

Camera

Wanneer je video’s wilt maken is natuurlijk de eerste stap het aanschaffen van een camera. Voor veel YouTubers is de beste optie tegenwoordig een goede spiegelreflexcamera die ook video schiet. Maar er zijn natuurlijk vele verschillende opties. Nadat ik een tijdje onderzoek deed naar de beste optie voor mij op YouTube besloot ik te kiezen voor een Canon 70D. De Canon 70D heeft verschillende voordelen die heel erg handig zijn als je er YouTube video’s mee wilt maken. Zo heeft de camera een uitklapbaar lcd-scherm die je kunt gebruiken om jezelf te op de juiste manier in beeld te brengen. Op deze manier zorg je er altijd voor dat je goed op beeld staat. Een ander groot voordeel is dat de camera een fantastische automatische focus heeft die je volgt als je beweegt. Zo kun je in het beeld bewegen en nog steeds in focus blijven.

Lens

Je kunt de camera kopen met de standaard lens maar het is een beter idee om alleen de camera ‘body’ te kopen en een specifieke lens uit te kiezen. De juiste soort lens voor YouTube is een groothoeklens. Je zult namelijk zeker als je vlogt dichtbij de camera zijn. Met een groothoeklens heb je een zeer breed beeldframe en daardoor zul je in het beeld passen als het ware.

Geluid

Veel mensen vinden het niet erg als de video niet heel professioneel is op YouTube maar ze willen wel graag goed geluid hebben als ze een video kijken. Daarom is een belangrijke investering die je zult maken de microfoon. Je kunt een goede shotgun microfoon kopen of een ‘lavalier mic’  Het kan ook helpen om tijdens het editen de audio te verbeteren.