Een eigen webwinkel beginnen? Zo pak je dat aan

Een eigen webwinkel beginnen? Zo pak je dat aan

Een eigen webwinkel beginnen, voor velen een droom maar daar blijft het ook bij. Lekker vanuit huis werken, geen vaste werktijden en eigen baas.. dat klinkt toch veel te mooi om waard te zijn? Toch is een eigen webwinkel beginnen helemaal niet zo moeilijk en is deze droom voor iedereen te realiseren. Je moet alleen even weten waar je moet beginnen. In dit blog vertellen we je daarom stap voor stap hoe je een eigen webwinkel beginnen aan kan pakken.

Begin met een marktonderzoek

Misschien heb je wel al een idee of juist nog helemaal niet maar een marktonderzoek is altijd een goede basis om mee te beginnen. Kijk naar producten die je interessant vindt en graag zou willen verkopen. Kijk naar concurrenten of concullega’s in deze markt en bestudeerd hoe zijn dit allemaal aanpakken. Je kan het uiteraard allemaal zelf verzinnen maar “goed gejat is beter dan slecht bedacht” om het zo maar even te zeggen.  Het is niet erg om inspiratie op te doen bij anderen als je er in het einde maar je eigen draai aangeeft. Uniek zijn en blijven is de key voor een succesvolle onderneming.

Regel belangrijke zaken

Ga je een eigen onderneming beginnen? Dan heb je natuurlijk een startkapitaal nodig. Heb je dit startkapitaal niet zelf? Dan kun je uiteraard bij banken kijken voor een hypotheek en/of lening. Daarnaast moet je je ook inschrijven bij de KvK. Hier kan je meteen zijn of je belastingplichtig bent en je krijgt dat ook meteen een btw-nummer. Probeer daarnaast privé en werk zoveel mogelijk gescheiden te houden. Open een nieuwe, zakelijke, bankrekening voor je onderneming zodat zaken niet door elkaar lopen. Heb je al deze zaken geregeld? Dan moet je natuurlijk op zoek naar een domein op het internet. Er bestaan verschillende aanbieders dus je zal zelf een beetje moeten kijken en vergelijken welke optie jou het meest aanspreekt.

Je webwinkel inrichten

Heb je een domeinnaam gekocht? Dan kan je aan de slag met het maken van je webwinkel. Probeer je producten ten alle tijden met een goede foto online te zetten en zorg ervoor dat je website logisch is en naar behoren werkt. Daarnaast moet je achter de schermen ook flink wat gaan regelen. Hoe doe je dat bijvoorbeeld met je producten en het bijbestellen of bijmaken hiervan? Heb je tevens ook al nagedacht over hoe je een pakket verzenden gaat? Werk deze dingen stap voor stap voor jezelf uit zodat je niet per ongeluk iets overslaat.