Planten die jouw tuin opfleuren

Planten die jouw tuin opfleuren

Het is helaas niet iedereen zijn hobby om met planten en bloemen bezig te zijn in je tuin. Niet iedereen is geboren met groene vingers maar vind het misschien toch wel leuk om een mooie tuin te hebben. Dan kan je altijd de hulp inschakelen van een expert. Veel tuinspecialisten kunnen jou alles vertellen over wat het beste is voor je tuin en kunnen dat dan ook gelijk uitvoeren. Van stenen tot planten tot bloemen, ze regelen het allemaal. Wat al een hele verandering in jouw tuin zal brengen zijn klimplanten. Dit zijn planten die je tegen een hek of tegen gaas kunt plaatsen en dan groeien ze helemaal door over het hek. Hier een paar voorbeelden ervan.

De Toscaanse jasmijn

De Toscaanse Jasmijn. Een zeer populaire klimplant die bij vrijwel iedereen herinneringen van mediterrane terrassen zal oproepen. Deze klimplant bloeit zeer rijkelijk met heerlijk geurende witte bloemetjes. In het vroege voorjaar kan je de Trachelospernum licht terug snoeien. Om de plant beter te laten klimmen kan je het beste een rek gebruiken, ze wordt dan maximaal 3 tot 4 meter hoog. Nog een mooie eigenschap van de Toscaanse Jasmijn is dat deze groen blijft in de winter en dus niet haar bladeren verliest. In het vroege voorjaar kan je de Trachelospernum licht terug snoeien. Om de plant beter te laten klimmen kunt u het beste een rek gebruiken, ze wordt dan maximaal 3 tot 4 meter hoog.

Klimop (hedera)

Klimop (officieel Hedera) is een groenblijvende houtige liaan met een beetje leerachtige bladeren. Die kunnen effen groen zijn, maar er zijn ook soorten met een gele, witte en zilverachtige bladtekeningen. De plant bloeit in de nazomer en herfst, maar de bloemen zijn klein. Je koopt klimop vooral om het mooie blad en het feit dat de plant zo makkelijk in de omgang is. Een van de unieke eigenschappen van klimop is dat de plant niet heel diep wortelt en dus ook geschikt is voor lage schalen. Daarnaast laat hij zich makkelijk leiden. Of het nu gaat om een trapleuning, lampenstandaard, snoer, kast, muur of vorm, klimop bedwingt ze allemaal. En met resultaat: niet alleen is het een prachtige groene woonplant met een zen uitstraling, hij beschikt bovendien over luchtzuiverende eigenschappen. Je huis wordt er dus niet alleen mooier van, maar ook frisser. 

Zo heb je wat voorbeelden van mooie klimplanten die jouw tuin zeker een boost zal geven. Naast klimplanten heb je ook nog heel veel mooie bloemen die je in jouw tuin kan neer zetten.