Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, werd mij afgelopen week maar weer pijnlijk duidelijk gemaakt. Of eigenlijk werd ik eraan herinnerd want het ging om een vriendin voor wie het ongeluk uit de lucht kwam vallen. Gelukkig was ze goed voorbereid en daarom doe ik hier kort haar verhaal met haar toestemming. Want misschien kan dit anderen helpen die ook te maken krijgen met ongelukken die uit hun kleine hoekjes tevoorschijn komen. Lees je mee?

Een ochtend zoals iedere andere

Bij mijn vriendin begon de bewuste ochtend afgelopen week zoals iedere doordeweekse ochtend dat doet; met veel wekkers, kinderen die niet uit bed willen komen en het nodige gehaast. Toen alles zoals altijd op de pootjes terecht kwam, maakte ze zichzelf klaar voor de dag. Met een grote kop koffie ging ze achter haar laptop zitten om te werken. Manlief gaf haar nog een kus op haar kruin voordat ook hij de thuisbasis verliet. En toen het huis helemaal stil was, kon de ‘thuiswerkdag’ echt beginnen. Maar na een half uurtje sprong de gedachten op dat ze boodschappen zou doen vanochtend voor de drukte op gang kwam. Hup, jas en schoenen aan en de auto in.

De telefoon gaat

Onderweg naar de supermarkt gaat de telefoon. Vloekend zet ze de wagen aan de kant want haar telefoon zou automatisch met de bluetooth verbinding in de auto moeten verbinden maar dat doen die dingen nooit als dat nodig is. “Ja?” zegt ze in de microfoon. En toen sloeg haar hart een slag over. Haar man was op weg naar zijn werk, op de fiets, aangereden. Of ze naar de eerste hulp wilden komen. Gelukkig kreeg ze meteen te horen dat haar man stabiel was en het stuur werd omgekeerd richting het ziekenhuis.

Het zekere voor het onzekere

Ik zal niet te ver ingaan op de details van het ongeval, dat is mijn plaats niet. Maar via via had mijn vriendin eerder gehoord over letselschade advocaten. Dit zijn advocaten die erin gespecialiseerd zijn letselschade zaken op te lossen en slachtoffers hierin professioneel bij te staan. En dus besloot mijn vriendin dat een letselschade advocaat Amsterdam dit veel beter kon afhandelen dan dat zij en haar man zelf konden en nam ze contact op. Zo kreeg het ongeluk geen al te lange nasleep qua financiën en dergelijke wat betreft een nieuwe fiets en een ziekenhuisrekening. Daar kon de letselschade advocaat hen namelijk bij helpen.