Simpele maar o zo leuke knutselwerkjes

Simpele maar o zo leuke knutselwerkjes

Of je nu een ouder of een docent bent, er komt een tijd dat je even door al je knutsel ideeën heen bent. Vooral als het al een langere tijd slecht weer is buiten bent je verplicht om opnieuw iets leuks voor je kinderen te verzinnen. Maar wat kunnen ze dit keer nou weer doen wat niet te lastig is. Het liefste wil je misschien namelijk ook nog wel even voor jezelf aan de slag. In de blog een aantal simpele maar o zo leuke knutselideeën waar je kind niet zoveel hulp bij nodig heeft.

Stempelen met noppenfolie

Stempelen met noppenfolie, wat heb je hiervoor nodig? Uiteraard noppenfolie, ook wel bekend als bubbeltjesplastic, papier, verf, kwasten en een schaar. Laat je kind zelf verschillende vormpjes uit het noppenfolie knippen (of doe het zelf als ze hier nog niet aan toe zijn) en laat ze er wat verf op smeren met een kwast. Draai het noppenfolie om en het is een daadwerkelijke stempel geworden. De kinderen kunnen met de stempels maken wat ze willen. Van bloemen tot bomen en van dieren tot andere prachtige creaties. Laat de fantasie de vrije loop en je kinderen zijn zeker weten een paar uurtjes zoet. Om de noppenfolie voordelig in te slaan, kun je het beste deze online bestellen via Luchtkussengigant.

Vouwen met stroken van papier

Vouwen is een van de eerste dingen die kinderen leren in de kleuterklas maar zelfs voor volwassen soms nog o zo leuk op te doen. Neem bijvoorbeeld de muizentrapjes. Niet lastig om te maken maar je kunt er de leukste dingen mee creëren. Wat je hiervoor nodig hebt? Stroken papier, wat lijm, stiften en wat losse vellen papier. Knip of snij een aantal stroken van een A4-vel. Zorg ervoor dat de stroken even dik zijn en hoe meer kleur je gebruikt, hoe kleurrijker het eindresultaat zal zijn. Laat de kinderen de uiteinden van de stroken aan elkaar lijmen en vouwen maar. Gebruiken de muizentrapjes bijvoorbeeld als benen voor een poppetje of als lichaam voor een slang. Met het overige papier en de stiften kun er nog wat details worden bijgetekend.

Dieren maken met een papieren bordje

Ben je al bekend met die handige papieren bordjes voor bijvoorbeeld bij de bbq? Voor de BBQ zijn deze bordjes misschien iets minder handig maar tijdens het knutselen zien we ze graag voorbij komen. Deze papieren bordjes zijn namelijk perfect om te gebruiken als lijfjes voor verschillende dieren. Zo kan je er bijvoorbeeld een flamingo van maken, een varkentje, een koe, een hond of een kat. Het enige wat je verder nodig hebt is wat lijm, rondjes papier en stiften.