Niet zo dagelijkse outfits

Niet zo dagelijkse outfits

Hoewel de meeste feestdagen al voorbij zijn, denk ik er nog vaak aan terug. Er waren een aantal geweldige feesten, de meesten ook heel formeel. Kerst is namelijk vaak de tijd van gala’s en liefdadigheid. Iedereen doft zich mooi op en ziet er op zijn best uit. Dit geldt voor iedereen, zowel mannen als vrouwen. Je kunt dus ook niet zomaar in je dagelijkse spijkerbroek en sweater aankomen. Nee, voor deze feesten moet je wel een specialere outfit aan.

Formele outfits voor mannen

Jammer genoeg hebben mannen niet heel veel keuze wanneer het aankomt op een formele outfit. Bij formele gelegenheden zoals black tie, is de dresscode eigenlijk altijd een pak. Waar je bij een zakelijk pak in ieder geval nog voor verschillende kleurtjes kunt kiezen en verschillende stropdassen, kan dat bij back tie niet. Zoals de naam al zegt, is alles namelijk zwart. Zwarte lakschoenen, zwart pak en zwarte vlinderdas. Nee, geen stropdas, maar een vlinderdas. En een wit overhemd natuurlijk voor het contrast. Als je nog een stapje formeler gaat, zoals een white tie gelegenheid, is de dresscode voor mannen een rokkostuum. Rokkostuums hebben een jas met twee scherpe punten en lange panden. Het overhemd heeft een opstaande boord. Ook de vlinderdas is nu wit, in combinatie met een wit vest. Ook de broek is net iets anders, er zit namelijk een enkele of dubbele bies aan de zijkant.  

Formele outfits voor vrouwen

Vrouwen hebben het dan toch een stuk makkelijker wanneer het aankomt op formele kleding dan mannen. Niet per se dat er minder restricties zijn, maar ze hebben wel meer variatiemogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld wel regels over dat het een lange jurk moet zijn, maar de jurk hoeft niet een bepaalde kleur te hebben. Daardoor heb je dus wel degelijk een zekere mate van vrijheid.  Er zijn namelijk enorm veel verschillende jurken. Bij een back tie evenement zou je eventueel ook voor een mooie, lange jumpsuit kunnen kiezen. Dit kan echter niet bij een white tie evenement, daar mag je als vrouw echt alleen een lange jurk dragen. Maar een white tie evenement draait echter wel om de bling. Daar wordt dus juist heel erg uitgepakt met de sieraden. Het is dan ook wel mooi om te zien altijd, iedereen helemaal opgedoft om er maar op zijn best uit te zien. En juist omdat het geen dagelijkse outfit is, is het zo mooi om te zien. Dat maakt het altijd extra bijzonder.