Zo creëer je een spa in jouw badkamer

Zo creëer je een spa in jouw badkamer

Mijn badkamer was toe aan een grondige make-over. De tegels en sanitair kwamen zo ongeveer uit het jaar nul. Ik heb daarom de stap gezet om een nieuwe badkamer te nemen, helemaal in stijl van een spa. In deze blog vertel ik je graag hoe ik dit heb gedaan.

Rust en ruimte

Ga naar elke willekeurige spa en je zal nooit tientallen flessen douchegel en vuile was zien staan. Een spa is schoon en netjes. Zorg er daarom voor dat ook er in jouw badkamer geen overbodige spullen liggen. Je moet natuurlijk wel ergens je spullen kwijt. Zelf heb ik daarom een kast gekocht met waterafstotende laden waarin ik dit goed kon opbergen. Handdoeken kun je vrij gemakkelijk netjes opbergen door er rolletjes van te maken. Deze kun je dan op netjes elkaar stapelen in een kast of op een plank.

Ook kun je douchegel en je shampoo overgieten in dezelfde flessen. Je kunt bij veel woonwinkels potjes en flessen halen met eenzelfde uiterlijk. Dit oogt direct rustiger wanneer je deze bij je douche of bad neer zet. Zo ziet een ruimte er rustig en geordend uit, en dat draagt zeker bij aan de ontspanning. Bepaalde spullen kun je dan juist weer toevoegen aan de ruimte. Zet bijvoorbeeld een geurkaars of bloemen in de badkamer. Dit transformeert de sfeer compleet!

Kies het sanitair dat bij je past

Het is in ieder geval belangrijk dat je sanitair hebt dat past bij jouw wensen, je dagelijkse leven en stijl. De één zal graag een bad willen in zijn minispa badkamer, een ander heeft liever een heerlijke stoomdouche. Ik vind het zelf heel fijn om onder een regendouche te staan. Je kunt met de douchecabines van tegenwoordig alle kanten op. Zo kun je zelf bepalen welke kleur glas je wilt en hoewel je een standaard afmeting kunt nemen, je kunt ook een douchecabine op maat nemen. De prijzen variëren sterk voor het sanitair. Ik wilde in ieder geval een douchecabine kopen van goede kwaliteit, aangezien je deze dagelijks gebruikt en ik er zo echt jaren plezier van kan hebben.

Daarbij wilde ik graag twee wastafels naast elkaar met veel opbergruimte in een wastafelmeubel. Zo kunnen mijn vriend en ik ongestoord een eigen ochtendritueel hanteren en houden we onze spullen uit elkaar. Ik kreeg de tip dat een hangende wastafel een ruimte groter laat lijken, daarom heb ik hier voor gekozen.

Materialen

Een trend van dit moment zijn tegels die er uit zien als hout. En dit vond ik nou helemaal spa-achtig. Door het hout heeft de badkamer direct een natuurlijke sfeer. Ook andere natuurlijke materialen ogen rustgevend, zoals bijvoorbeeld ruw steen. Maar je kunt ook juist gaan voor een bepaalde stijl, zo kan een mozaïek tegelmuur heel uniek zijn.

Online inspiratie en bestellen

Je kunt werkelijk alles voor de badkamer kopen bij www.douche-concurrent.nl. Je kunt er terecht voor meubels, sanitair maar ook voor alle accessoires. Het handige van deze website is dat er veel badkamer inspiratie te vinden is en je tools kunt gebruiken om er achter te komen wat je precies nodig hebt voor jouw droombadkamer. Je kunt direct bekijken welke maten je nodig hebt en welke benodigdheden voor een verbouwing. Bij besteden van meer dan 100 euro krijg je alles gratis thuisbezorgd.

Ik heb in ieder geval heel blij met mijn nieuwe badkamer en ik heb daadwerkelijk het idee dat ik een minispa heb. Weet jij al of je dit ook zou willen?