Start je eigen webshop!

Start je eigen webshop!

Heb jij altijd al de droom gehad voor jezelf te beginnen? Denk jij iets aan te kunnen bieden waar vraag naar is? Heb je het idee dat de mensen nog iets missen, en weet jij hoe je dat gemis op kan vullen? Het starten van een eigen webshop is een ontzettend mooi begin naar zelfstandigheid. Binnen dit beroep kun je je ei kwijt, is je creativiteit goud waard, hoef je nooit te stoppen met brainstormen, en zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar hoe en waar begin je, bij het opzetten van je eigen webshop. In deze blog help ik je alvast een eindje op weg.

Het idee

Spookt er al jaren een idee door je hoofd, of heb je juist nog weinig inspiratie? Maak een mindmap. Schrijf alles op wat je zelf leuk vindt, wat je vaak bekijkt, waar je interesse in hebt, en werk dit uit. Bedenk of het haalbaar is, en of hier mensen op zitten te wachten. Wanneer je alles voor je op papier hebt staan, is het makkelijker om links te leggen, dan dat je het in je hoofd houdt. Vraag rond bij vrienden en vriendinnen waar zij behoefte aan hebben. Lees online waar de vraag ligt. Geniet van het proces waarin je volop bezig bent met inspiratie opdoen. Dit is niet alleen voor je opzet, maar ook wanneer je webshop al bestaat heel motiverend.

Doorpakken

Uitgevonden wat je graag wil doen? Zoek uit in hoeverre dit haalbaar is. Zijn de producten die je wil verkopen te verkrijgen? Zo ja, waar vandaan, en hoeveel gaat dit jou kosten? Zoek mensen op die verstand hebben van het vak, en vraag om advies. Via via kom je vaak beter terecht dan wanneer je zelf gaat zoeken. Soms is hulp van anderen onvermijdelijk.

De webshop

De webshop zelf kan opgezet worden. Misschien ben je zelf technisch genoeg, of kan een familielid of vriend je hiermee helpen. Het is belangrijk dat je webshop er aantrekkelijk uitziet, net als de producten die je verkoopt. Maar wat heb je aan een aantrekkelijke webshop als deze niet te vinden is? Reclame maken is dus nummer 1. Laat weten via facebook en flyers waar men jouw webshop kan vinden. Neem een adwords specialist in arm. Investeren in AdWords adverteren vergroot uw online exposure en het zorgen voor de juiste SEA optimalisatie zorgt ervoor dat je ranking binnen deze zoekmachines zal stijgen.

Word google partner. Op die manier kun je gebruik maken van de google zoekwoordplanner. Gebruik de Google Zoekwoordplanner om uit te zoeken welke zoekwoorden het beste bij jouw site passen. Met een aantal simpele stappen binnen de Zoekwoordplanner heb je een ijzersterke zoekwoordenlijst die je voor al jouw teksten kunt gebruiken. Het is  nuttig om een zoekwoordanalyse te doen. Je komt er op deze manier achter waar jouw doelgroep naar op zoek is en krijgt zo een hoop nieuwe ideeën. Hierdoor kun je de content zo uitbreiden, dat de webshop optimaal en door elke gewenste klant gevonden wordt. Daarnaast zal de website door zo’n zoekwoordanalyse stukken beter scoren in de zoekresultaten van Google.