3 tips voor het perfecte feest

3 tips voor het perfecte feest

Ik ben binnenkort jarig en ik wil mijn verjaardag groots vieren. Ik hou sowieso erg van feestjes en feestelijke gelegenheden, en ik laat dan ook geen mogelijkheid aan mij voorbijgaan om iets te goed en uitgebreid te vieren. Maar hoe doe je dat nou, een goed feest organiseren? In deze blog geef ik je een paar tips en noem ik dingen waar je rekening mee kan houden. Kijk vooral goed naar wat jij zelf wil. Ik ben benieuwd wat jij voor feest gaat organiseren!

De uitnodiging

Het begint allemaal met de uitnodiging. Stuur jij je vrienden casual een whatsappje? Efficiënt, maar niet erg feestelijk! Dit kan zo veel leuker. Maak er echt een mooie uitnodiging in stijl van! Zelf stuur ik altijd een uitnodiging per post. Omdat mensen behalve brieven van de bank of belastingdienst niet vaak post krijgen is dit meteen een leuke binnenkomer. Ik maak in Photoshop een uitnodiging, print deze met mijn HP 364 XL en doe hem in een mooie envelop. Zo leuk alle positieve reacties die ik hierover krijg! Zo is de trend gezet voor een leuk feest.

De locatie

Waar ga jij je feest houden? Doe je dat bij jou thuis, met hapjes op tafel en een zitgedeelte in je woonkamer? Of huur jij je favoriete cafeetje af? Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je voor feest wil geven. Wil je een feest waar je gasten tot in de late uurtjes kunnen dansen? Dan zijn je buren waarschijnlijk blijer als je voor het café gaat, en niet voor je eigen woonkamer. In de zomer geef jij je feest natuurlijk in je tuin of park, maar er dan een zomerse picknick van. Bedenk goed wat de voordelen van elke locatie zijn en wat jij belangrijk vindt voor je feest.

Details

Details kunnen een feest maken of breken. Denk hier daarom van tevoren goed over na, en besteed er de nodige tijd aan. Details zijn bijvoorbeeld de muzieklijst, de aankleding van de ruimte, welke hapjes en drankjes jij serveert en de algehele sfeer die jij neerzet. Probeer je daarbij in te leven in je gasten en kijk naar wat zij kunnen waarderen.

En de laatste tip, begin op tijd met de voorbereidingen! Een goede voorbereiding is het halve werk en het is vervelend als je op het laatste moment nog veel moet stressen. Bovendien levert de voorbereiding je al veel voorpret op, en zo geniet jij extra lang van je feest. Maak je vooral niet te druk en geniet van dit alles! Een feest is immers een leuke gebeurtenis. Geniet ervan!