Van speakers naar soundbar

Van speakers naar soundbar

In mijn studentenkamer had ik lange tijd ouderwetse speakers staan, met een versterker. Het waren geen mooie speakers maar ze werkten goed. Na verloop van tijd werd het tijd om te verhuizen, naar een grotere woning. Omdat ik wat geld achter de hand had besloot ik wat moois voor mezelf aan te schaffen. Net op dat moment begaven mijn oude speakers het, dus besloot ik mijn geld uit te geven aan een nieuw geluidssysteem voor thuis. Ik had het jaar ervoor net een mooie tv gekocht, dus leek het me leuk een bijpassende soundbar aan te schaffen. Die leg je onder je tv neer, bijvoorbeeld op je tv-meubel, waardoor je heel mooi geluid krijgt zonder dat je speakers te veel ruimte innemen. Perfect voor kleine ruimten, maar mij sprak vooral de vormgeving van de witte soundbar die ik tegenkwam aan. Ik zocht online naar een witte versie omdat die wegvalt tegen de muur en het meubel, zodat je er niets van ziet. Ik zocht gewoon online op ‘soundbar wit’ en vond precies wat ik zocht.

Soundbar installeren

Het installeren van apparaten is tegenwoordig heel eenvoudig. Ik ontving de soundbar een paar dagen na mijn bestelling thuis en kon er direct mee aan de slag. Ik hoefde alleen een paar kabeltjes in de tv te drukken en de soundbar was klaar voor gebruik. Ik kon bovendien lekker spelen met de instellingen. Zo houd ik van een goede bas, dus heb ik de soundbar zo ingesteld dat die goed te horen is. Voor een muziek- en filmliefhebber is dat natuurlijk een grote pré.

Ideaal voor gamen

Een soundbar is niet alleen te gebruiken voor films en series kijken of muziek luisteren. Ik speel ook graag games op mijn spelcomputer. Ik kan het geluid nu hard aanzetten en word dan helemaal het spel ingetrokken, veel meer dan toen ik mijn oude speakers nog gebruikte. Als je graag games speelt op je flatscreen tv kan ik je zeker aanraden een goed geluidssysteem aan te schaffen. Dat draagt echt bij aan je game-ervaring, veel meer dan je misschien denkt. Een soundbar is dan een prima keuze. Je hebt met een compacte soundbar genoeg ruimte over voor een grote tv en een game console. Als je de kabeltjes netjes wegwerkt achter je tv-meubel ziet alles er heel strak uit.