De inhoud van jouw kledingkast uitbreiden

Bij een nieuw jaar, of zelfs een nieuw decennium, hoort eigenlijk een nieuwe collectie outfits. Het is vrij prijzig om elke keer mee te gaan met de nieuwste trends, maar gelukkig zijn er manieren om op het oog nieuwe, unieke outfits te matchen zonder daadwerkelijk jouw hele garderobe te vervangen. Zo kan je gemakkelijk verschillende kledingstukken door elkaar heen matchen. Een shirtje kan bijvoorbeeld met verschillende broeken of rokjes gepaard worden zonder dat het uit de toon valt. Probeer bijvoorbeeld leuke patroontjes bij elkaar te passen. Zo hoef je soms maar een enkel kledingstuk te kopen om verschillende outfits af te maken. Met een beetje fantasie en creativiteit kan je haast een oneindig aantal combinaties maken, waardoor het lijkt alsof je elke dag iets nieuws kan dragen!

Schaf een aantal nieuwe accessoires aan

Je kan de look van een shirtje of een jurkje helemaal veranderen door een aantal accessoires toe te voegen. Een tasje of een leuke ketting kan de outfit compleet maken, en een heel andere look geven zonder dat je ook daadwerkelijk een nieuw jurkje hoeft te kopen. Een redelijke verzameling van riemen, oorbellen, kettingen en sjaaltjes kan hetzelfde effect geven als een flink aantal nieuwe shirtjes aan te schaffen. Ook hiermee kan je weer haast oneindig combineren wanneer je een kleine handvol opties hebt om uit te kiezen!

Koop niet te veel zwarte dingen!

Het is heel veilig om vooral zwarte kleding aan te schaffen, aangezien dat eigenlijk bij iedereen wel past, en ook met een heleboel verschillende kledingstukken te matchen is. Op die manier raak je al snel verstrikt in de val van enkel zwarte kleding kopen. Uiteraard kan het zo zijn dat dit gewoon bij jou als persoon past, maar het kan ook dat het vooral onbewust gaat. Probeer daarom dit jaar een aantal kledingstukken te kopen van wat voor kleur dan ook, als het maar geen zwart is! Kijk bijvorbeeld eens bij de kleurrijke kleding van Reinders!

Probeer eens iets nieuws!

Iedereen heeft wel een stijl waar hij of zij zich het meest comfortabel bij voelt. Je koopt dan ook vaak kleding die daar goed bij past, en op die manier blijf je een beetje in jouw comfort zone. Je ziet wel eens andere mensen kleding dragen waar je stiekem wel een beetje jaloers op bent. Je vraagt je af of het wel goed bij jou past, en je voelt je dus niet helemaal comfortabel om voor zo’n outfit te gaan. Heel begrijpelijk, maar soms is het belangrijk dat je die stap durft te zetten. Misschien is er dus wel een hele nieuwe stijl van outfits die jou heel erg goed past! Zonder het te proberen zal je het nooit weten, dus maak in 2020 die stap!