Vijf tips om beter te slapen

Vijf tips om beter te slapen

Lig je regelmatig nachten wakker, en wil de slaap je dan maar niet vatten? Word je er knettergek van, want merk je steeds meer dat je zonder de benodigde uren slaap ook niet echt goed functioneert? Lukt het je maar niet om het patroon te doorbreken, en beter te gaan slapen? Misschien heb je iets aan deze tips.

Geen prikkels meer in de avond

Zit je regelmatig in de avond nog een actiefilm te kijken? Te gamen, een spannend boek te lezen? Of ben je misschien gewend om nog volop op je telefoon of tablet bezig te zijn. Stop daar dan eerst eens mee. Al deze prikkels kunnen voorkomen dat je hierna lekker in slaap kunt vallen. Bovendien geven telefoons en tablets ook nog eens heel veel licht af, waardoor je hersenen klaarwakker blijven. Probeer dit soort prikkels zo veel mogelijk te voorkomen. Als je toch iets op je telefoon moet doen, zet het scherm dan in een donkere modus. Wat ook fijn kan zijn is de lampen in je kamer heel langzaam dimmen in het uur voor je gaat slapen, iets wat met slimme lampen gemakkelijk kan. Zo bereid je je hersenen erop voor dat ze in rustmodus mogen.

Maak je hoofd goed leeg

Lig je ’s nachts nog volop te malen over allerlei dingen? Dingen op het werk die nog niet afgerond zijn, zaken die je voor je kinderen nog moet regelen? Kleine en grote zorgen? Probeer al dat soort dingen zo goed mogelijk af te ronden voor je gaat slapen. Maak bijvoorbeeld een to do list, zodat je niet ’s nachts bezig hoeft te zijn met ‘oh ja, dat moet ik niet vergeten!’. En zet een streep onder zorgen, daar kan je ’s nachts tenslotte ook weinig aan veranderen. Morgen weer een dag!

Wat meer beweging kan helpen

Soms kun je ook slecht in slaap komen omdat je simpelweg nog te veel energie in je lijf hebt. Heb je overdag een tijdje weinig bewogen, dan kun je daar absoluut in de nacht last van krijgen. De oplossing? Wat meer gaan bewegen. Nee, je hoeft niet meteen naar de sportschool. Maar na het avondeten even een blokje om, of eens op de fiets naar je werk? Dat kan al een aardig verschil maken.

Misschien een beetje hulp?

Doe je alles uit bovenstaande tips al goed, maar wil het slapen toch niet lukken? Dan kan het geen kwaad om een beetje hulp in te schakelen. Veel mensen hebben baat bij CBD olie van Cibdol. Deze olie uit de hennepplant is volledig legaal, en kan goed helpen om verstoorde processen in je lijf weer in het gareel te krijgen. Kijk hier maar eens voor meer informatie: https://www.cibdol.com/cbd-capsules.

Accepteer het, het komt wel goed

Onthoud altijd dat slecht slapen vaak een vicieuze cirkel is. Na een tijdje slecht slapen kan het echt een issue worden, en ga je je zo druk maken om het slapen, dat het helemaal niet meer lukt. Probeer dat los te laten en accepteer dat het nu even wat lastiger gaat. Uiteindelijk breekt het moment waarop je weer eens lekker slaapt echt wel weer aan.