Dagje uit met het gezin: hoe tref je de juiste voorbereidingen?

Dagje uit met het gezin: hoe tref je de juiste voorbereidingen?

Heb je een dagje uit met je gezin op de planning staan? Wat een heerlijk vooruitzicht! Of het nu een weekendje weg, een bezoek aan de dierentuin of een wandeling door een bos is: plezier maken samen is altijd een goed idee. Om de dag zo comfortabel mogelijk te maken, kun je slimme voorbereidingen treffen. Zo kun je onderweg gaan genieten en hoef je je nergens meer zorgen om te maken. Er zijn verschillende zaken om aan te denken!

Eten en drinken meenemen

Eén ding is zeker: jullie willen onderweg wat kunnen eten en drinken. Hoewel er bij veel uitjes ook op de locatie kan worden gegeten en gedronken, is het nog wel wat handiger om zelf eten en drinken mee te nemen. Zo bespaar je ook nog eens de nodige kosten. Verder heb je het op deze manier altijd bij de hand: niet alleen op de plek van bestemming, maar bijvoorbeeld ook in de auto. Zorg dat je voldoende meeneemt. Kies uit wat je kids graag eten en drinken, zoals boterhammen, snoepjes, stukjes fruit en pakjes drinken. Neem daarnaast ook lekkernijen voor jezelf mee. Vergeet de koffie niet! Bereid thuis je favoriete koffiesoort en neem het mee in een thermosfles. Zo kun je Senseo eenvoudig zetten en meebrengen. Daar heb je de hele dag wat aan!

Neem alle benodigdheden mee

Naast het eten en het drinken zijn er nog meer benodigdheden die je mee kunt nemen onderweg. Denk aan je telefoon, je oplader en je portemonnee. Misschien wil je wel een camera meebrengen, om het een en ander vast te leggen. Als er bijvoorbeeld gezwommen gaat worden, is het ook belangrijk om extra kleding mee te brengen. Je kunt daarnaast wat speelgoed voor je kinderen inpakken, of een gameconsole. Handig ook als jullie uiteten gaan, om maar iets te noemen.

Stippel de route uit

Om de weg naar het dagje uit zo soepel mogelijk te laten verlopen, kun je vooraf de route uitstippelen. Grote kans natuurlijk dat je ook navigatie onderweg gebruikt, maar mocht je batterij leegraken, dan kun je maar beter op de hoogte zijn van de weg. En het reist sowieso gemakkelijker als je de richting een beetje kent. Kleine moeite om het vooraf even uit te zoeken!

Betrek je kinderen

Je vergroot de voorpret als je je kinderen tijdig betrekt bij het maken van de plannen – zeker als ze al wat ouder zijn. Je kunt immers zelf een uitje bedenken, of samen met je partner, maar misschien hebben je kinderen er ook wel ideeën over. Luister daarnaar en neem de keuzes mee in de overweging voor het dagje uit. Je kids mogen het ook wel eens voor het zeggen hebben: dat kan dat uitje alleen maar leuker maken!