Voordelig een auto leasen

Voordelig een auto leasen

Een auto wordt door veel mensen als een onmisbaar vervoersmiddel in het dagelijks leven beschouwd. Bij veel bedrijven maakt het autorijden ook onderdeel uit van de werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan vertegenwoordigers die dagelijks naar diverse locaties moeten rijden. Het aanschaffen van auto’s voor jouw personeel is in dat geval een kostbare en vaak onmogelijke optie. Maar gelukkig is het ook mogelijk om voordelig zakelijk een auto te leasen.

Verschillende soorten leaseauto’s mogelijk

Wil jij als ondernemer zakelijk graag een of meerdere auto’s gaan leasen? En zou je hierbij rekening willen houden met duurzaamheid? Dan is elektrisch leasen voor jou een uitkomst. Het aanbod leaseauto’s is groot. Er zijn tal van verschillende leaseauto’s van diverse automerken in allerlei kleuren en modellen te huur. Je zult in dit aanbod brandstof auto’s voorbij zien komen. Maar het aanbod elektrische leaseauto’s groeit gestaag. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de duurzaamheid van elektrisch rijden. Brandstof auto’s komen steeds meer ter discussie te staan. Werkgevers investeren dan ook graag in een duurzaam wagenpark. En een elektrische auto is niet alleen beter voor het milieu. Ook fiscaal heeft het rijden van een elektrische zakelijke leaseauto voordelen.

Zo bereken je de bijtelling

Een zakelijke auto is, zoals de terminologie al doet vermoeden, bedoeld voor zakelijke kilometers. Maar wanneer je als werknemer een zakelijke leaseauto rijdt, kunnen privé kilometers soms ook noodzakelijk zijn. Maar hoe zit dit precies? Mag je als bestuurder van een zakelijke leaseauto wel privé rijden met jouw leaseauto? Dit is in beginsel wel mogelijk. Echter, je moet wel bijtelling betalen over de kilometers die je privé aflegt. Hoe veel deze bijtelling zal zijn, hangt van diverse factoren af. Zo is het bijvoorbeeld van belang of het om een elektrische auto gaat of niet. Bij elektrische leaseauto’s hoef je namelijk minder bijtelling te betalen. Maar hoe kun je de bijtelling berekenen? Dit hoef je niet zelf te doen. Je kunt dit eenvoudig online laten berekenen.

Wat zijn de voordelen?

Sta jij als ondernemer op het punt om te kiezen voor zakelijke leaseauto’s? Of ben je als werknemer met je werkgever in gesprek over een auto van de zaak? Dan wil je in allebei de gevallen de voordelen van zakelijk leasen kennen. Want wat zijn de voordelen van zakelijk leasen eigenlijk? Waarom zou je als werkgever én werknemer voor een zakelijke leaseauto kiezen? Een leaseauto biedt flexibiliteit en financiële voordelen. Kies je voor een zakelijke elektrische leaseauto? Dan zijn de fiscale voordelen nog groter. Er zijn dus genoeg redenen om te kiezen voor het zakelijk leasen van een auto.