Hoe een badkamer te renoveren?

Hoe een badkamer te renoveren?

Het renoveren van een badkamer kan een flinke klus zijn. Er is veel werk dat gedaan moet worden en er is altijd de mogelijkheid dat je niet weet wat je doet. Je kunt daarom het beste beginnen met uitzoeken hoe je jouw badkamer eruit wilt laten zien en vervolgens beginnen met plannen. Hoe gaan de muren eruit zien? Wil je ze schilderen of beplakken met vinyl? Hoe zit het met de vloer? Wil je een nieuwe vloer leggen of hou je de oude? Wil je een nieuwe wastafel of toilet plaatsen? Er zijn zoveel vragen die beantwoord moeten worden voordat je gaat renoveren. Dus hier wat enkele tips!

Budget

Voordat je begint met het renoveren van je badkamer, moet je een budget bepalen. De beste manier om dit te doen, is door uit te zoeken hoeveel je kunt veroorloven en waaraan je het wilt uitgeven. Als het gaat om het renoveren van een badkamer, hoef je geen fortuin uit te geven. Een badkamer renoveren kan ook prima met een klein budget. Je moet alleen weten hoe het moet. Je kan er voor kiezen om wat mooiere badkamerverlichting te plaatsen en het toilet niet te vervangen. Of misschien kies je liever voor een bad maar laat je het badkamer meubel staan. Al met al zijn er veel opties ook voor een kleine portomonee.

Begin met uitzoeken hoe je wilt dat jouw badkamer eruitziet

Begin met het bekijken van foto's van badkamers die jij mooi vindt. Kijk naar foto's van badkamers in tijdschriften en op internet. Bedenk wat je leuk vindt aan de foto's en wat je niet leuk vindt. Bedenk ook welke functies je wilt. Wil je een houten vloer of een tegelvloer? Hoe zit het met de muren? Wil je ze beschilderen of wil je ze bekleden met vinyl? Bedenk hoe je wilt dat jouw badkamer eruitziet en begin met plannen.

Hoe zit het met de vloer?

Hoe zit het met de vloer? Wil je een nieuwe vloer leggen of de oude behouden? Als je de oude wilt behouden, moet je bedenken hoe je hem gaat schoonmaken. Als je een nieuwe vloer wilt leggen, moet je bedenken wat voor soort vloer je wilt. Er zijn drie soorten vloeren: hout, tegels en vinyl. Houten vloeren zijn het duurst en kunnen moeilijk te installeren zijn. Daarnaast kan een houtenvloer minder goed tegen vocht. Tegelvloeren zijn eenvoudig te leggen en je kunt kiezen uit veel verschillende stijlen en kleuren. Vinylvloeren zijn eenvoudig te installeren en zijn er in veel verschillende kleuren en stijlen. Ze zullen je echter minder kosten dan tegels en houten vloeren.

Hoe zien de muren eruit?

Hoe zit het met de muren? Wil je ze verven of wil je ze bekleden met vinyl? Als je ze wilt schilderen, moet je nadenken over welke kleur je wilt. Je kunt ze overschilderen of een andere kleur geven dan ze nu zijn. Als je ze wilt bekleden met vinyl, moet je nadenken over wat voor soort vinyl je wilt en hoe je wilt dat het eruitziet. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en designs.

Bestellen?

Bij BadkamerXXL kun je terecht voor verschillende soorten badkamer meubels en artikelen. Wil je bijvoorbeeld de hele douche renoveren, dan kun je gemakkelijk bij BadkamerXXL een douche bestellen. Van douchewanden tot complete toiletten. BadkamerXXL heeft het.