Wil je een opslagruimte huren voor meubels of andere dingen?

Wil je een opslagruimte huren voor meubels of andere dingen?

Wil je een opslagruimte huren? Dat kan nuttig zijn als je als bedrijf wilt verhuizen of renoveren en je waardevolle spullen tijdelijk wilt opslaan. Een zeecontainer huren kan een voordelige optie zijn. Ze zijn gemakkelijk af te sluiten met een slot en staan vaak op een bewaakt bedrijventerrein. Bij een reguliere aanbieder betaal je soms voor ruimte die je effectief helemaal niet kunt benutten, daarom is een zeecontainer wellicht een aantrekkelijkere optie. Je hebt dan veelal meer vloeroppervlak voor hetzelfde geld. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een opslagruimte, die is nog beter beveiligd (met camerabeveiliging), daar betaal je dan ook wat meer voor. Er zijn diverse aanbieders op internet die een opslagruimte te huur aanbieden. Een grote opslagunit (ongeveer 42m3) op de begane grond kost je gemiddeld 200 euro per maand.

Opslagruimte huren als particulier

Naast dat je als bedrijf voor zakelijke doeleinden een opslagruimte kunt huren kan dit natuurlijk ook als particulier, bijvoorbeeld voor oude meubels. Dit kan nuttig zijn als je je huis een grondige opknap- of schoonmaakbeurt wilt geven. Of als opslag voor studenten die hun spullen in een vakantie tijdelijk op willen slaan. Maar misschien wil je je woning kaal verhuren en wil je je spullen tijdelijk ergens opslaan, dan is een opslagruimte huren natuurlijk een goed idee. Bij een betrouwbare aanbieder is er de hele week cameratoezicht op je opslagloods, en staan jouw spullen dus goed beveiligd. Check dus altijd of die camerabeveiliging er ook is! 

Hoe kies je voor een opslagruimte?

Twijfel je over bij welke website je een opslagruimte moet huren? Bedenk eerst welke eisen je hebt. Daarnaast kun je meerdere aanbieders online vergelijken en ook welke prijs ze vragen. Een eis kan zijn dat je onbeperkte toegang wilt hebben tot de ruimte, dat hij goed beveiligd is, dat er verlichting is, dat de ruimte goed verwarmd is en schoon en droog is. En misschien wil je in de buurt van de opslagloods kunnen laden/lossen met de auto. En natuurlijk moet je bedenken hoeveel m3 je precies nodig denkt te hebben. Je wilt niet meer betalen dan nodig is. Aan de hand van dit eisenlijstje kun je een goede keuze maken met welke aanbieder je in zee gaat.