Zomer buiten met je kind

Zomer buiten met je kind

Het is nu nog winter maar voor je het weet komt de lente eraan is kunnen we weer naar buiten. Als je een mooie tuin hebt geeft dit ook weer veel mogelijkheden om van je tuin te genieten. En als je kinderen hebt kunnen die weer buiten spelen. Helaas lijkt het tegenwoordig wel alsof kinderen steeds minder buiten spelen. Ik weet nog heel goed dat tijdens mijn eigen jeugd ik in de zomer bijna elke dag buiten was. Maar met de komst van videogames, smartphones, tablets en al deze verschillende soorten entertainment zitten kinderen steeds meer binnen. Toch is het belangrijk dat kinderen buiten spelen. Daarom bespreken we in dit artikel manieren hoe je in de zomer je kind meer naar buiten krijgt.

Trampoline

De eerste tip is simpel en recht voor zijn raap maar werkt fantastisch, koop een trampoline voor je kinderen. Toen ik zelf jong was en we verhuisden naar Brabant en hier had ik veel moeite mee aangezien ik gedag moest zeggen tegen al mijn vrienden. Maar het nieuwe huis had een mooie grote tuin dus mijn ouders kochten een grote trampoline voor in de tuin. In de jaren erna hadden ik en mijn broertje elke zomer ontzettend veel plezier op deze trampoline.

Boomhut bouwen

Een andere hele leuke activiteit die je met je kinderen kunt doen is een boomhut bouwen. Als je een goede boom in de tuin hebt kun je daar met eiken hout een prachtige boomhut in bouwen. Dit zal een leuke plek zijn voor je kinderen om in de zomer te spelen en het is ook een goede manier om samen een band te bouwen terwijl je de boomhut in elkaar zet.

Andere kinderen

Wanneer andere kinderen buiten aan het spelen zijn dan is het ook makkelijker voor jouw kinderen om vaker naar buiten te gaan. Als je dus dicht bij een groot speelplein woont zal dit voor de kinderen heel leuk zijn. Het is daarom aangeraden voor jonge gezinnen om ergens te wonen waar veel andere kinderen ook wonen en buiten spelen. Zelf had ik tijdens mijn jeugd achter het huis een plein waar in de zomer elke dag kinderen verzamelden om te spelen.

Neem apparaten weg

Videogames, YouTube etc. zijn natuurlijk best verslavend. Als verstandige ouders is het daarom af en toe belangrijk dat je zegt genoeg is genoeg en je kinderen niet langer op deze apparaten laat.