Een stedentrip Lissabon: gewoon doen!

Een stedentrip Lissabon: gewoon doen!

Het is heel belangrijk om van het leven te blijven genieten, en een manier om dat gegarandeerd te doen is lekker op een stedentrip gaan! Lekker met je vrienden, vriendinnen, ouder(s) of partner(s), of heerlijk alleen naar een mooie stad vol geschiedenis, cultuur en lekker eten. Maar, waar ga je dan heen? Ik stel voor: een stedentrip Lissabon!

De geschiedenis…

Zowel de hoofdstad als de grootste stad van Portugal, ligt dichtbij de Atlantische Oceaan. Het is een mooie streek vol bezienswaardigheden (alleen al de kust) waar de stad precies tussen past. Nog een leuk weetje: Lissabon is ook de grootste westelijke stad van heel Europa. Volgens de legendes is de stad gesticht door de Griekse oorlogsheld Odysseus. Met zo’n geschiedenis sta je eigenlijk al een stapje voor als stad. Het oude centrum van de stad staat vol mooie ouderwetse architectuur, zoals het Praca do Comércio. Op je stedentrip Lissabon kan je het beste het oude stadscentrum zien door een ritje te nemen in een van de kleine tramkarretjes die door de hele stad heen rijden. Je kan bijna overal opstappen en het geeft een heel nieuw pittoresk gevoel aan de stad.

…en de rest!

In veel steden kan je fietstochten doen, maar in Lissabon is het toch wel bijzonder leuk. De prachtige historische gebouwen, gecombineerd met het warme Portugese klimaat én de ligging aan de kust maakt de stad een waar genot om doorheen te fietsen. Ook wandelen is natuurlijk fantastisch, maar wat je ook doet, zorg dat je sowieso een keer een lekker drankje doet in een van de vele leuke cocktailbars aan de boulevard. Wat je ook kan doen is naar het Oceanário de Lisboa, een enorm aquariumpark met allerlei soorten exotische vissen en zelfs pinguins. Ook kunnen je van de Portugese cuisine genieten op je stedentrip Lissabon en lekker zwemmen in de zee. De stad is bovendien gebouwd op zeven heuvels, waardoor je enorm veel uitkijkpunten kan bezoeken (waarvan veel dan ook weer mooie fonteinen hebben waar je wensmuntjes in kan gooien, I’m just sayin’)

Dus, een stedentrip Lissabon is voor elk reisgezelschap een goed idee. Het heerlijke West-Portugese klimaat, gecombineerd met een ligging aan de kust, een heuvelachtig landschap wat prachtige uitzichten met zich meebrengt, veel mooie (historische), lekkere restaurants en cocktailbars, leuke winkels én pinguins, wat wil je nog meer? Pak dus je koffers, laat even alle sores van je afvallenen ga er deze voorjaarsvakantie vooral lekker op uit. Veel plezier!