Alles kwijt!

Alles kwijt!

Vandaag gaat mijn blog over goede voornemens van dit jaar. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik echt een warhoofd ben. Ik raak snel afgeleid en kan verzeild raken in dingen die ik helemaal niet hoef te doen op dat moment. Maar ook raak ik altijd alles kwijt of kan ik het nooit vinden als ik het nodig heb. Maar daar kan ik iets aan doen, ik wil meer orde in mijn leven. Want dat zorgt voor rust en dat kan ik goed gebruiken in mijn drukke bestaan.

Hoe erg is het

Het ergste wat ik een keer ben kwijt geraakt waren de tickets Turkije tijdens de incheck, we hadden al lang in de rij gestaan waren we eindelijk aan de beurt kon ik de tickets nergens vinden. Natuurlijk was het op te lossen maar ik voelde mij zo stom, want we moesten met 6 man uit de rij om ze weer opnieuw uit te printen. Meestal vind ik mijn spullen altijd terug maar dan is het vaak te laat. Iedereen is wel eens iets kwijt maar bij gaat het de hele dag door. Dit komt echt omdat ik ongeorganiseerd ben en dan ook nog eens snel afgeleid, dat werkt niet. Ik heb online een paar tips gevonden om structureler aan het werk te gaan, deze tips ga ik toepassen om zo aan mijn goede voornemen te werken.

Tips 1 stel prioriteiten

Meestal begin ik mijn dag en zie ik wel wat er op mijn pad komt maar dat kan veel beter georganiseerd worden. Ik ga nu iedere zondag een week indeling maken wanneer ik wat ga doen. En daarbij zorg ik dat de belangrijke zaken als eerst aanbod komen.

Tip 2 Lena lijstje

Bij de Hema kan je hele handige “to do kladblokken” kopen deze helpen mij enorm om geordend te werk te gaan. Zo kan ik iedere dag afvinken wat ik heb gedaan en kan ik meteen zien wat er moet gebeuren.

Tip 3 Ritme

Een goed ritme draagt alles bij aan een goed en fijn leven. Ik let er steeds beter op dat ik op vaste tijden eet en slaap want dit geeft mij rust. Ook het eten voorbereiden zorgt ervoor dat mijn leven steeds meer structuur krijgt en zo minder warrig ben.

Tip 4 Opruimen

Je huis opruimen is zo belangrijk voor een geordend leven en daar heb ik extra in geïnvesteerd. Ik heb mijn kasten en opbergruimtes zo ingedeeld dat dingen een duidelijke plek hebben. Online vind je de geweldigste opruim tips die je helemaal kan toepassen op jou levensstijl. Volgende week schrijf ik over mijn handige tips!