Alles wat je moet weten voor het festivalseizoen begint

Alles wat je moet weten voor het festivalseizoen begint

De lente is bijna hier. Het hangt al in de lucht. Iedere ochtend zingen de vogels weer liedjes die aan de lente doen denken en hier en daar komen de eerste bloemen al in bloei. Lente dus. En weet je wat er na de lente komt? Precies ja, de zomer. Dus je zou eigenlijk kunnen zeggen dat het festivalseizoen om de hoek is. De tickets voor een hoop festivals zijn allang te koop en je moet er soms vroeg bij zijn. Vandaar dat dit mij de perfecte tijd leek om een blog te schrijven met alle ins en outs wat betreft het festivalseizoen. Lees je mee?

Boek de tickets ruim van tevoren

Bedenk voor jezelf welke festivals je wilt bezoeken. Daar moet je soms namelijk flink voor sparen want tickets zijn niet persé goedkoop. Daarnaast moet je er dus soms ook nog eens vroeg bij zijn. Houd in de gaten wanneer de tickets voor jouw favoriete festivals in de verkoop gaan en koop meteen tickets. Soms zijn ze dan ook nog voor een goedkopere prijs te krijgen. Als je samen met anderen gaat, bestel dan samen zodat iedereen zeker is van een ticket.

Slaapplek organiseren, hier of daar?

Afhankelijk van wat voor soort festival je gaat bezoeken en hoelang het duurt, kan je voorbereiding wisselen. Het ene feest duurt een dagje en is misschien vlakbij huis maar het andere festival duurt een heel weekend. Dan moet je genoeg spullen inpakken en heb je een slaapplek nodig. Regel je een tent en slaap je op het terrein of wil je het feest ’s nachts onderbreken door in een hotel of iets dergelijks te overnachten. Voorbereiding is het halve werk.

Houdt de boel in de gaten

Het is nu nog wat vroeg maar naarmate we ons meer naar de échte zomer begeven, raad ik aan om de updates rondom je favoriete festivals goed in de gaten te houden. Zeker wat betreft weersverwachtingen. We leven immers nog steeds in België en het weer kan zeer onvoorspelbaar zijn. Op deze manier kom je nooit voor nare verassingen te staan.

Geniet met mate

Als laatste rest mij je enkel nog veel plezier te wensen. De tickets zijn geboekt, de slaapplek en alle andere voorbereidingen zijn geregeld en je houdt de apps en sociale media in de gaten. Voor je het weet, is het zo ver. Houd jezelf en elkaar in de gaten en verlies je in het plezier maar niet in de drank en drugs. Als je daar moeite mee hebt, kan je op de volgende website kijken voor hulp omtrent stoppen met drugs.